Mısır'da Altın Dilli Mumya Keşfedildi

Mısır'da yapılan son keşiflerde, ağız kısmına altın dil yerleştirilmiş mumyalar gün yüzüne çıktı.

Euronews'te yer alan habere göre, İskenderiye'nin Taposiris Magna Tapınağı'ndaki kazı çalışmalarında, Antik Yunan ve Roma dönemlerinden kalma, 16 lahite gömülü mumya bulundu. 

Eserler arasında ağızında dile benzeyen altın nesne bulunan bir mumya, geçmiştekilerin ritüellerinden bir ipucunu daha günümüze taşıdı. Çalışmaları yürüten uzmanlar, bu altın dilin amacının mumyanın, ölülerin yargıcı olarak bilinen Osiris tanrısıyla konuşabilmesi için konduğunu düşünüyor.

Kazı ekibinin lideri Dr. Kathleen Martinez, bu mumyanın boynuz ve kobra yılanı süslemeleri bulunan bir taç giydiğini, göğüs kısmında ise ucunda tanrı Horus'u temsil eden şahin asılı bir kolye taktığını gösteren altın süslemenin bulunduğunu aktardı. Bir kadın cenaze maskesi, 8 altın taç ve 8 mermer maske keşfedilen antik eserler arasında.

Bakanlığa göre, son 10 yılda gün yüzüne çıkan eserler Taposiris Magna Tapınağı ile ilgili bilinenleri değiştiren niteliğe sahip.

İzmir'de Kent Merkezine Son 24 Saatte 155 Kilogram Yağış Düştü
Düzenleme Ne Getirecek? Hayvan Hakları Yasası İki Hafta İçinde Meclis'te
Tabancayı Boş Zannediyordu: Rus Ruleti Oynarken Hayatını Kaybetti

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Ekrem İmamoğlu’nun Roma Çıkarması: 73 Kişilik Kafile Lüks Otelde Konaklamış
YORUMLAR
03.02.2021

O devrin inançları şimdi ne kadar komik saçma geliyor. Halbuki iki bin yıl önce en az bugünkü semavi dinler kadar gerçekdiler, doğruluklarından şüphe duyulmuyordu. Bundan bin yıl sonra bizim mezarları açtıklarında gelecekteki insanlar ne düşünecek acaba. Yada her mahalleye semte yapılan hiç bir gerçek hizmet sağlamayan devasa yapılara harcanan kaynaklar için ne düşünecekler. Her mahallede hastaneleri, okulları yok ama bu yapıları var.

03.02.2021

İyi yalasın diye yapmışlar demek ki. Liyakat sıfır.

03.02.2021

Kadın altın bileklik istiyorum, altın bileklik istiyorum diye sürekli kocasına söyleniyormuş. . Adamın canına tak etmiş ve al sana altın diyerek diline eritilmiş altın dökmüş. .

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ