Minik Öykü İçin Uygun Donör Bulunamadı: Annesinden Yarı Uyumlu İlik Nakli Yapılacak

Juvenil Myelomonositik Lösemi teşhisi konulan 4 yaşındaki yaşındaki Öykü Arin için geçtiğimiz kasım ayında başlatılan ilik kampanyasında uygun ilik bulunamadı. Uygun iliğin bulunamaması nedeniyle bugün yapılacak ameliyatla küçük Öykü'ye, anne Eylem Şen Yazıcı tarafından yarım uyumlu nakil gerçekleştirilecek.

Euronews'den Kerem Congar'ın haberine göre, lösemi hastalığının bir türü olan Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan 4 yaşındaki yaşındaki Öykü Arin için geçtiğimiz kasım ayından bu yana uygun ilik bulunamadı. Bugün ameliyata alınacak olan küçük Öykü'ye, anne Eylem Şen Yazıcı tarafından yarım uyumlu nakil gerçekleştirilecek.

Yurt içi ve yurt dışı kampanyalarda uygun ilik bulunamadı

Arin ailesi tarafından 'Öykü Arin ve Tüm Lösemili Çocuklar İçin Umut Ol' ismiyle aylardır sürdürülen kampanyaya şimdiye kadar yurt içi ve dışından binlerce kişi bağışta bulundu. Ancak bağışçılardan Öykü için uygun ilik bulunamadı.

Kampanya yurt içi ve yurt dışında sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle devam ediyor

Yapılacak ameliyatla annesinden alınacak yarım uyumlu ilik nakledilecek Öykü Arin için başlatılan kampanyalar devam ediliyor. 'Öykü Arin'e umut ol' isimli sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda yarı uyumlu nakil başarısız olduğu taktirde ya da JMML tekrar ettiği taktirde Öykü Arin'in yeniden nakil olması gerekeceğinden 10/10 uyumlu donör arayışının devam ettiği bilgisi yer aldı.

'O ışık sende olabilir. Donör olun'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Öykü Arin'in annesi Eylem Şen Yazıcı ise ameliyat öncesi aşı olduğu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak '7 kez aşı oldum. Ağrı kesici bile kullanmadım. Korkacak hiçbir şey yok. Hematoloji bölümlerinde onlarca çocuk, genç,insan gördüm. Gözlerinde kayıp bir umut ışığı. O ışık sende olabilir. Donör olun!' mesajını iletti.

Sanatçı Haluk Levent de 23 Nisan tarihinde Antalya'da konser vererek kampanyaya destek olacak

Haluk Levent, Minik Öykü İçin Konser Düzenleyecek: 'Kök Hücre Bağışlayanlar Ücretsiz Girebilir'

Ayrıca bakabilirsiniz👇

Bir Hayatı Kurtarmak Bu Kadar Kolay! Kök Hücre Bağışı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
19.04.2019

Ahh kuzum umarım şifanı bulursun Allah yardımcın olsun.

19.04.2019

Ben de geçtiğimiz yıllarda Ela için başvurmuştum hatta 3 kardeşim ve eşim ile birlikte donör adayıyız birilerinin canına can olmak için bekliyoruz, inşallah oluruz. Az daha bilinçli bir toplum olmak umuduyla...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ