Minecraft Hakkında Elmas Kazarken Yanınızda Creeper Patlamış Hissi Yaşatacak 13 Bilgi

Herkesin en az bir defa oynadığı veya oynamamış olsa bile duyduğu oyun olan Minecraft hakkında ilginç bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

1. Koca yürekli yapımcı Notch.

Oyunun yapan kişi İsveçli Markus 'Notch' Persson. Oyunun ilk versiyonunu 10 Mayıs 2009 ile 16 Mayıs 2009 arasında 6 günde yapmış. 6. ALTI.

2. Uyanmaya çalışan kedi sesi mi?

Oyunda Ghast'ların çıkardığı ses aslında bir kedinin sesidir. Oyunun müziklerini yapan Daniel 'C418' Rosenfeld'in kedisini uyanmaya çalıştığı sırada yanlışlıkla sesini kaydetmiş ve bu sesi oyuna Ghast'ın sesi olarak eklemişler.

3. Yeşil göz mü?

Oyunun ilk aşamalarında Enderman'lerin gözlerinin rengi yeşilmiş. Ancak bu daha sonradan mor ile değiştirilmiş. Yeşil olmadığı için mutluyum, mor daha korkutucu duruyor.

4. Ne kadar gerçekçi!

Oyunda görüğümüz bir blok gerçek hayatta 1 metreküpe eşit. Yani bir bloğun yüksekliği 1 metre boyutunda. Steve o kadar büyük blokları zorlanmadan taşıyorsa çok güçlü olmalı.

5. 10000 kere kim Minecraft'ı açıp kapattı ya?

Oyunu 10000. ye açtığınızda ana menüde 'Minecraft' yerine 'Minceraft' yazacaktır. Minecraft'ı kim 10000 kere kapatıp yeniden açtı sorgulamak istemiyorum.

6. Güzel para kanka.

Microsoft 2014 yılında Minecraft'ı 2.5 milyar dolara satın almıştır. 2.5 MİLYAR DOLAR.

7. Başka oyunları tanıtan mükemmel oyun Minecraft.

Oyunu her yeniden açtığımızda sarı renk ile yazan yazı değişecektir. Bu yazılardan biri de 'Also try Terraria' Türkçesi 'Terraria'yı da deneyin'. Terraria benim en sevdiğim oyun olduğu için görselde onu kullandım ancak yalnızca Terraria çıkmıyor tabi orada.

8. Neden bunlardan korkarsın ki. <3

Kedilerin uzaylı olduğunu ve son derece tatlı olduklarını hepimiz biliyoruz. Ancak Creeper'lar bu kedileri görünce korkup kaçıyormuş. Neden korkarsın ki kedilerden. <3

9. Enderman'ler nece konuşuyor ya?

Enderman'lerin konuşması aslında İngilizce ama tersten. Bazen ise sadece normal İngilizce ama daha düşük ses perdesinden.

10. As bayrakları as as as!

Yukarıda da yazdığım gibi 'Also try ...' kalıbı ile bir sürü farklı oyunun adı yazıyor ana menüde. Bu oyunlardan birisi de yerli ve milli gururumuz olan Mount and Blade. AS BAYRAKLARI AS AS AS.

11. KÖPKEEEEEEE!

Köpek veya kurt artık ne demek istiyorsanız size kalmış. Ne kadar sağlıklılarsa kuyrukları o kadar havada duruyor bu tatlı hayvanların. Onlara arada sırada kemik vermeyi unutmayın. :)

12. Oyun içinde çok daha uzun sürüyor!

Oyunda bir gün gerçek hayatta 20 dakikaya eşittir. Ama 20 dakikadan daha uzun hissettirdiğine yemin edebilirim.

13. Sonsuz dünya?

Her ne kadar sonsuzmuş gibi hissettirse de bir kaç sene önceye kadar oyunun haritasının aslında bir sınırı vardı. Şu an ise dünyayı oluştururken gerçekten sonsuz olacak şekilde yaratabiliyorsunuz dünyayı.

İlginizi Çekebilir

Bu Yaz Oyun Dolu Geçecek! Summer Game Fest'in Etkinlik Takvimi Belli Oldu
Dolar Gibi Bir Anda Hızla Yükselip Ardından Hızla Dibi Gören 13 Oyun

Popüler İçerikler

MHP Paylaştı: Devlet Bahçeli’nin Yürüyüş Görüntüleri Sosyal Medyada Gündem Oldu
50 Yılda İlk Kez Görüntülendi! ÖSYM'nin Çöp Bile Çıkmayan Dünyadan İzole Sınav Merkezi'nde Neler Oluyor?
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
YORUMLAR
07.06.2021

Hayır şuan dünya sonsuz yapılamıyor. Eskiden yapılabiliyordu çünkü eski sürümlerde multiplayer sıkıntısı yoktu. Şimdi her oyuncunun dünyasının aynı şekilde oluşması ve başka oluşturulan dünyalara girebilmek için seed sistemi geldi. Geldi diyorum ama bildiğiniz üzere baya eski bi olay bu. Dünya sınırı 2b2t de meşhur olan 30 milyondur.

Endermanlara üzülüyorum gerçek olmasalar bile etkiliyor oyunun büyük bir parçası

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ