Mimar Sinan Üniversitesi'ni Dereceyle Bitirip Garsonluğa Başlayan Gencin İsyanı ve Bazı Örnekler

Twitter'da Mimar Sinan Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra garsonluğa başlayan gencin paylaşımı Türkiye'deki işsizlik ve eğitim sorununu tokat gibi yeniden yüzümüze vurdu. Biz de hem bu gencin isyanını hem de bazı örnekleri sizler için derledik.

Okumuş işsizler ordusunun çalışanları geçtiği bir süreç yaşıyoruz. Birçok üniversiteden mezun olan genç insan ya iş bulamıyor ya da istediği işte çalışamıyor.

Siz çok iyi üniversitelerden derecelerle mezun olsanız da ne yazık ki bunun Türkiye'de bir karşılığı yok. Başarılı insanlarımızı da böylelikle yok ediyoruz. Liyakatsizliğe kurban ediyoruz.

E durum böyle olunca da en ihtiyaç duyduğumuz insanların yurt dışına kaçışlarını izliyoruz.

Ülkenin Kanayan Yarası Beyin Göçüyle Yurt Dışına Giden Doktorların Çokluğu Herkesi Endişelendirdi

Yukarıda bahsettiğim gibi ya iş bulamıyoruz ya da alanımız olmamasına rağmen karın tokluğuna başka işlerde çalışmak zorundayız. Öznur Aydın isimli kullanıcı da onlardan biri. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden mezun olmuş fakat garsonluk yapmak zorunda...

@oznurrraydin

Elbette garsonluk küçümsenecek bir meslek değil. Mesele bu da değil. Mesele, insanların ilmek ilmek işlediği emeklerinin hiçbir işe yaramaması.

Bu kullanıcılar da diğer bazı örnekler...

Biz belki sosyal medya aracılığıyla birkaç tanesini görüyoruz fakat bir markete ya da mağazaya gidin bakın. Çoğu üniversite mezunudur.

Şu yazılanlar gerçekten insanın içini parçalıyor. Ne umutlarla, hayallerle okumuşlardır değil mi?

Ben de bu arkadaşlardan biriydim. Mezun olduğumda sırf ailemi zor durumda bırakmamak için servis hostesliği, bebek bakıcılığı yaptım. Asla da utanmıyorum bu işleri yaptığım için ama neden buna mecbur bırakılıyoruz? Sorunun bende ya da sizde olmadığını biliyorum. Peki kimde?

Eminim ki aranızda da bu bu durumları yaşayanlarınız vardır. Ne hissediyorsunuz? Bu karanlık nasıl aydınlığa çıkar? İnsanlar ne zaman ve nasıl sevdikleri, istedikleri, emek verdikleri işleri yapabilecek?

Popüler İçerikler

Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
28.06.2021

kardeşim tekrar üniversite sınavına girdi. bugun motor ehliyeti alabilmesi için kursa yazdıracağız kendisini. okusam daha az para alıcam diyor. haklı. kuryelik yapacak. söyleyeceklerim bu kadar. cennet vatanın cehennemini yaşayan gençleriz...

28.06.2021

Demeyin oğlum öyle. 8000-10000 lira maaşla işçi bulamayan sektörler var. İş var ama millet iş beğenmiyor, bir de hökümet her mezun olana iş garantisi mi veriyor, bir de ezanları susturamazsınız... Bu kadar.

28.06.2021

İş var beğenmiyor mu? Siz ortaçağda mı yaşıyorsunuz ben anlamadım 4 senemizi veriyoruz bi alanda uzmanlaşmak için. Ki bunun öncesinde hedeflerimizi gerçekleştirmek için geçen 12 senelik bir eğitim hayatı var. Biraz bunları düşününce insan alanında çalışmak istiyor yanıtını alamıyorsanız hiçbir şey demiyorum. Eğitimi niteliksizleştiren harika bir düşünce tebrik ederim

Tam da ağlanacak haldeyiz. Son aylarda ki düşüncem şu; liseden sonra okumayıp bir iş koluna yüklensem yine aynı maaşı alırdım. Muhasebeciyim ama yok yani düzgün bir maaş veren. diploma gerektirmeden de bu maaşı alabileceğim yerler var. okuyupta boşa para ve zaman harcıyoruz. he okumak güzeldir ama karşılığı yok be.. derece ile bitirip bu halde olmak birde..

TÜM YORUMLARI OKU (23)