Şimdi de 'Çağrı Merkezi' Skandalı: Milyonlarca Kredi Kartı Bilgisi Sosyal Medyada Satışta

Önce kimlik bilgileri, sonra sağlık bilgileri ve hastane kayıtlarının ortaya saçılması ardından şimdi de vatandaşın kredi kartı bilgilerinin 'internette satışa çıkarıldığı' öne sürüldü.  Telefon numaraları ve kart bilgilerinin yer aldığı 1000 kişilik bir listenin fiyatının 500 lira olduğu belirtiliyor...

Hürriyet’ten Ceyhun Kuburlu’nun haberine göre kendilerini çağrı merkezi çalışanı olarak tanıtan kişiler, sosyal medyada kurdukları ‘Çağrı merkezi data paylaşım’ sayfalarında milyonlarca vatandaşın 16 haneli kredi kart numarası, kartın son kullanım tarihi ve arkadaki güvenlik numarası gibi verilerin yer aldığı kredi kartı bilgilerini satmaya başladı.

Habere göre başkasına ait kredi kartı ile ürün satın alma ve tek kullanımlık satış da yapılıyor ve 1000 kişilik bir listenin fiyatı 500 lira. 

En pahalı listelerin ise ‘2016 güncel kart bilgileri’ belirtiliyor. 

Konuyla ilgili Hürriyet gazetesine görüş bildiren uzmanlar, bu kart bilgilerinin yüzde 90 güncel olduğunu söylüyor.

İnternette kart bilgileri yer alan kişiler daha çok ‘çağrı merkezleri’ aracılığıyla yapılan satışlarda bilgilerini kaptırıyor.

50 Milyonun Kimlik ve Adres Bilgileri Sızdırıldı: Vatandaşları Nasıl Bir Tehdit Bekliyor?

50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin sızdırılmıştı...

Geçtiğimiz ay bir internet sitesi, 49 milyon 611 bin 709 Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerini internete sızdırmış ve veriler online olarak sorgulamaya açılmıştı.

İnternete yüklenen 6.6 GB'lık veride, 49 milyon 611 bin 709 Türk vatandaşının TC kimlik numarası, ad-soyad, anne- baba adı, cinsiyet, doğum tarihi, doğum yeri ve açık adres gibi kimlik bilgileri yer alıyordu.

Devlet Hastanelerine Siber Saldırı: 'Binlerce Hastanın Kayıtları Sızdı'

En az 1 milyon kişini özel sağlık bilgileri ‘hack’lenip internete sızdırılmıştı

Geçtiğimiz günlerde de Türkiye’deki sağlık kurumlarının veritabanları ‘hack’lenmiş, yaklaşık 1 milyon kişinin sağlık bilgileri ve hastane kayıtları ortalığa saçılmıştı.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
26.05.2016

bunlar basit şeyler değil arkadaşlar.artık devlet benim ne can güvenliğimi ne mal güvenliğimi sağlayamaz duruma geldi..hiçbir şeye şaşırmaz tepki göstermez hale geldik..yazık diyorum...

26.05.2016

Geçen yıl bir arkadaşımı 444'lü numara (bankanın numarası) arıyor. Telefondaki şahıs kredi kartından 3 sefer 500 TL'lik alışveriş yapıldığını, bilgisi olup olmadığını soruyor. Arkadaşım da "hayır bilgim yok" diyor. "O zaman muhtemelen bilgileriniz çalınmış, onaylarsanız ben işlemleri buradan iptal edeyim, kartınızı da kapatıp yeni kartınızı (adresini söylüyor) adresine göndereyim" diyor. Sonra da "Size iptal için onay kodları gelecek, onları bana okuyun bir zahmet" diyor. Okuma faslı filan bittikten sonra işlemleri sözlü olarak da onaylatıp iyi günler dileyip kapatıyor. Arkadaşım yarım saat sonra şüphelenip bankayı aradığında ise herhangi bir iptal işlemi olmadığı, yarım saat öncesinde 3 seferlik işlem yapıldığını öğreniyor. Savcılığa filan gidip bir şekilde geri aldı parasını ve kredi kartlarını iptal etti ama sonuçta hep bir soru işareti vardı bu kadar bilgiyi nasıl elde ediyorlar diye. Demek ki 500 liraya alıyorlarmış...

26.05.2016

Dunyanin en onemli e-sahtekarlik uokesi Nijerya ya döndük yamyanlar yonetirse böyle oluyor

TÜM YORUMLARI OKU (28)