Milyonlarca İnsanın İşkencelerle Öldürüldüğü Auschwitz Hakkında 19 Dehşet Verici Bilgi

İşte tarihimizin en büyük utançlarından olan Auschwitz hakkında kanınızı donduracak 19 bilgi:

1. Auschwitz'de yaşamını yitiren insanların sayısı, II. Dünya Savaşı sırasında ölen İngiliz ve Amerikan askerlerinin toplamından fazladır.

2. Soykırım boyunca yaşamını yitiren her altı Yahudi'den biri Auschwitz'de ölmüştür.

3. Kullanımda olduğu dört buçuk yıl boyunca Auschwitz'de ölen insanların sayısı 1.1 milyondur.

4. İlk olarak Polonyalı siyasi suçluları tutmak için tasarlanan kamp, ilk mahkumlarını Mayıs 1940'ta almıştır.

5. Kampın aktif olduğu süre boyunca buradan başarıyla kaçan mahkumların sayısı 144'tür.

6. Kampta Yahudilere ek olarak 150,000 Polonyalı, 23,000 Roman ve Sinti, 15,000 Sovyet savaş tutsağı ve 400 Yehova Şahidi hüküm giymiştir.

7. Witold Pilecki isimli Polonyalı bir asker, bilgi toplamak ve daha sonra kaçarak soykırımı tüm dünyaya duyurmak için kampta gönüllü tutsak olmuştur.

8. Kampın komutanı Rudolf Hoss 1946 yılında tutuklanmış ve işlediği cinayetler sebebiyle kampta asılarak idam edilmiştir.

9. Soykırım sonrasında, kampta görev alan 7,000 askerin yalnızca 750'si suçlu bulunmuştur.

10. Auschwitz yalnızca bir toplama kampını değil, içinde bulunan kantinleri, sineması, tiyatrosu ve manavlarıyla küçük bir kenti andırmaktaydı.

11. Polonyalı bir ebe olan Stanislawa Leszczynska, kampta tutulan 3,000 hamile kadının doğumunu gerçekleştirmişti.

12. Kampta hüküm giyenlerden biri olan Antoni Dobrowolski, 2012 yılında, 108 yaşındayken yaşamını yitirmiştir. Mahkumlar arasından hayata en son veda edenin o olduğu düşünülmektedir.

13. Soykırım esnasında Yahudi bir kadın mahkuma aşık olan SS subayı, kadının defalarca kez hayatını kurtarmıştır. Olay, kadının soykırım sonrası mahkemede verdiği ifade ile açığa çıkmıştır.

14. Kampta mahkumları öldürmek için kullanılan Zyklon B isimli gazı üreten şirket, bugün varlığını bir böcek ilaçlama şirketi olarak sürdürmektedir.

15. Soykırım boyunca Auschwitz'te hüküm giyen Yahudi boksör Salamo Arouch, diğer mahkumlarla dövüşmeye zorlanmış ve kaybedenler gaz odasına yollanmıştır.

Arouch, kamp dağıtılana kadar 200 dövüş kazanmış ve buradan sağ olarak kurtulmayı başarmıştır.

16. Günümüzün en büyük ilaç firmalarından biri olan Bayer, soykırım boyunca Auschwitz'ten mahkum satın alarak bu insanlar üzerinde yeni geliştirilen ilaçları test etmiştir.

17. Kampın mahkumlarından olan Jerzy Bielecki, bir SS subayının üniformasını giyerek Yahudi kız arkadaşıyla birlikte kamptan kaçmayı başarmıştır. İkili, uzun yıllar mutlu bir biçimde yaşamıştır.

18. Kampta çıkan bir isyan sırasında bir SS subayı bıçaklanmış, daha sonra ise diri diri yakılmıştır.

19. Ve kampın 1947 yılında bir müze hâline getirilmesinin ardından cesetlerin tümünü ortadan kaldırma çalışmaları on seneden fazla sürmüştür...

Popüler İçerikler

Milli Eğitim’in Yeni Müfredatında Tartışmalar Devam Ediyor: Din Kültürü Dersleri 572, Atatürkçülük 77 Sayfa
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
30.04.2017

Naziler tarafından en çok katledilen millet gerçekten yahudilermiydi? bu konuda bir bilgisi olan varmı? Çünkü burada da anlatıldığı gibi bir çok millet var katliama maruz kalan. Yoksa bu da güçlü olanın mağduriyet oluşturmak için yarattığı bir algımı? Bu konuda bir bilgisi olan varsa aydınlatabilirmi?

Pasif Kullanıcı
01.05.2017

Katliğam ne çomar ? Soru ekleri birleşik, imla bozuk, ama tüm dünyanın bildiği şeyleri bir sen çözdün değil mi sığır ? Bir bitmedi büyük resmi görmeniz kuşbeyinliler

09.05.2017

bunu yakacaksın iyileştireceksin tekrar yakacaksın tekrar iyileştireceksin bi daha yakmicam diyip tekrar yakacaksın. kitabını okuyacağım sinirden elim ayağım titriyor okuyamıyorum kitabı. gittim gördüm ha bu arada kampı. fotoğraf cekmeye utandım 4-5 tane cekebildim. katlettikleri kadınların kesilen saçları var mesela sergileniyor. insanları yaktıkları fırınları özenle inşa etmişler insan eridikçe yağların akabileceği oluklar yapmışlar.. şu dünyada yaşanan olaylara bakın. savaşlara bakın. bu insanların derdi ne

Pasif Kullanıcı
29.04.2017

#13 un filmi çekilir

30.04.2017

kitabı var

TÜM YORUMLARI OKU (24)