Milliyetçi Adaylara Alternatif! İYİ Parti'den Ankara'ya Sosyal-Demokrat Aday: Cengiz Topel Yıldırım Kimdir?

İYİ Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri'ne 81 ilde "hür ve müstakil" girme kararı almıştı. Kulislerde İYİ Parti'nin Ankara'da seçmene alternatif sunabilmek için sosyal demokrat kökenli aday göstereceği konuşuluyordu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün partisinin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı adayı olarak Cengiz Topel Yıldırım'ı açıkladı.

İYİ Parti'nin ABB Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım, 1964 Nevşehir Kozaklı doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Yıldırım, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da başdanışmanlığını yapmıştı.

Sosyal-Demokrat bir isim olan Cengiz Topel Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara adayı Mansur Yavaş ve AK Parti-MHP ittifakının adayı Turgut Altınok'la yarışacak.

Meral Akşener bugün ayrıca partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu olduğunu duyurmuştu.

Buğra Kavuncu Sonrası Kritik Gelişme: Yeniden Refah Partisi, 'İstanbul' Kararınını Verdi İddiası!
Metropoll Araştırma'nın Sahibi Özer Sencar: "Başak Demirtaş Aday Olursa İmamoğlu Seçilemez"

Popüler İçerikler

Tüyler Diken Diken: Sertab Erener 21 Yıl Sonra Yine İlk Gün Gibi Eurovision'u İnletti!
Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
Kızılcık Şerbeti Kıvılcım'dan Atatürk Portresine "Aksesuar" Denmesine Kapak Gibi Yanıt!
YORUMLAR
24.01.2024

İyi Parti insanlarla dalga geciyor. Ankaraya Sosyal demokrat aday koyarak Mansur oylarini bolup, Altınoku baskan sectirmek istiyor. Kendi kazanamayacagi asikar. Kimin gorunmez ittifaki AKP nin. Bu senaryoyu kim yazmissa bu milleti gercekten koyun saniyor.

24.01.2024

he he....iyi parti chpkk ittifakını destekleseydi iyiydi ama tekten hareket edince gizli akp ittifakı oldu demi:)))))))) ulan şu söylediklerinize inanıyorsanız vah ki ne vah

24.01.2024

artık saklama gereği bile duymuyorlar niyetlerini. meral'in siyasi tarihi fırıldak gibi dönüşlerle, partiden partiye sekmelerle dolu zaten. şimdi kuruluş aşamasında mensubu olduğu akp'ye yanlamasına şaşırana gülerim. yakında dsp, anap gibi tabela partisine dönüşecekler zaten. dsp başkanı olacak şerefsizin cumhur ittifakına geçme kararı önem olarak neyse bununki de o olacak.

24.01.2024

Genel seçimlerde Memleket partisi de oyları bölüyordu şimdi İyi Parti bölüyormuşmuş. CHP ile yürümeyen herkes oyları bölüyor öyle mi! Hassskkkktttrrrin ordan.

TÜM YORUMLARI OKU (13)