Millilerden Müthiş Geri Dönüş

onedio.com

İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası ikinci tur F Grubu’nda Türkiye, Rusya’yı 3-2 yendi.

Mücadelenin ilk setine Rusya hızlı başladı ve ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Molanın ardından Kübra’nın etkili blok ve servisleriyle toparlanma belirtileri gösteren A Milli Takım, top karşılamada sıkıntılar yaşayınca ikinci teknik molayı da 16-9 geride kapattı. “Filenin Sultanları” setin son bölümünde hücumda etkili oyunlarla sayı kazanırken, aynı performansı savunmada göstermeyince, ilk seti 25-19 kaybetti.

İkinci sete iki takımda karşılık sayılarla başladı. “Filenin Sultanları” Rusya’yı etkili savunmasıyla hataya zorlayarak ilk teknik molayı 8-7 önde tamamladı. Ay-yıldızlılar, oyunda Rusya’nın bloklarını geçemeyip, smaçlarını karşılayamayınca ikinci teknik molada Rusya 16-14 üstünlüğü yakaladı. Milli takımın iyi savunmasına hücumda Güldeniz’in kazandırdığı sayılar eklenince setin son bölümünde 21-21 eşitlik sağlandı. Son anları büyük çekişmeye sahne olan sette Rusya, Kosheleva’nın sayılarıyla sonuca gitti ve seti 27-25 kazandı.

Üçüncü sete hızlı başlayarak 5-0’lık seri yakalayan milliler, ilk teknik molaya da 8-5 önde girdi. “Filenin Sultanları” ikinci teknik molaya hücumdaki etkili performansıyla farkı açarak 16-10 üstün girmeyi başardı. Molanın ardından kaptan Gözde’nin kritik anlardaki smaçlarının yardımıyla oyunun kontrolünü bırakmayan “Filenin Sultanları”, üçüncü seti 25-22 kazandı.

Dördünce sette oyuna ağırlığını koyan Rusya ilk teknik molayı 8-3 önde tamamladı. Ay-yıldızlılar, hücumda istediği oyunu sergilese de savunmada top karşılaşmada sıkıntı yaşayınca ikinci teknik mola Rusya’nın 16-13 üstünlüğüyle geçildi. Kosheleva-Gözde düellosuyla geçen son bölüme takımlar 20-20 eşitlikle girdi. Son anlarda akıllı hücumları ve etkili defansıyla milli takım 4. seti de 25-22 kazandı ve maçı final setine taşıdı.

İki takımın büyük çekişmesi final setine de yansıdı. Saha değişimine 8-7 Rusya üstünlüğüyle gidildi. Karşılaşmanın en skorer iki oyuncusu olan Kosheleva ile Gözde’nin düellosu şeklinde geçen son bölümde A Milli Takım Kaptanı Gözde Sonsırma’nın sayılarıyla “Filenin Sultanları” seti 15-13, maçı da 3-2 kazandı.

Bu sonuçla ay-yıldızlılar 2 puanı hanesine yazdırdı.

Rusya’dan Kosheleva 32, Gözde Sonsırma ise kaydettiği 31 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmayı, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil ile A Milli Erkek Voleybol Takımı’nın İtalyan çalıştırıcısı Emanuel Zanini de izledi.

eurosport

Popüler İçerikler

Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi