Milli Savunma Bakanlığı'nın 'Soykırım' Paylaşımı Sosyal Medyada Gündem Oldu

Milli Savunma Bakanlığının Letonya Parlamentosu'nun kararı ile ilgili yaptığı İngilizce paylaşım sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Milli Savunma Bakanlığı, Letonya Parlamentosu'nda kabul edilen ve 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan karara tepki gösterdi.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, "Letonya Meclisinin soykırım kararını da reddediyoruz ve tanımıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bakanlık İngilizce olarak da bu paylaşımı yaptı. Saatlerce duran paylaşım gelen tepkiler üzerine silindi. 👇

Paylaşımın altına yorum yapan çok sayıda yabancı, alaycı şekilde Türkiye'nin 'soykırım'ı kabul ettiğini belirterek tebrik etti.

Sosyal medya kullanıcıları ise paylaşıma tepkilerini böyle dile getirdi 👇

Bakan Açıkladı: Tam Kapanma 19 Mayıs'a Kadar Uzatılacak mı?
Sedat Peker'in 'Yeldana' İddialarına Jandarma'dan Yalanlama
Çizgi Film Savaşları: AKP'nin Animasyonuna CHP'den Karikatürlü Yanıt

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
06.05.2021

İngilizce bilmeyen MSB :D Tam sirk olduk ülkecek.

06.05.2021

İngilizce twit atmadan önce Translate kullansaydınız bari :))) Tabii ki de asıl sorun şu twiti atan şahsın nasıl o twiti atacak yere geldiği. Bu şekilde rezil olmakla kalmıyor dış ilişkilerimizde günden güne güçsüzleşiyoruz. Bundan 10 küsür yıl önce sözde soykırımı tanıyan ülke sayısı 6 iken bugün 36 oldu. Tek kelimeyle rezillik. Ben olsam çoktan istifa etmiştim ama bunlar istifa etmenin de bir erdem olduğunu bilmeyecek kapasitede. Bu işlerden kurtulmanın tek yolu var: Malum kişinin diplomasının olmadığının kanıtlanması. Öyle bir durumda o güne kadar yaptığı tüm anlaşmalar geçersiz ve yok hükmünde olacak. Şu an muhalafetin diploma konusunda bastırması lazım 128 milyar dolar mevzusu gibi. Ancak hiçbir adım göremiyorum. Elbette bugün seçim olsa gider ama gitmesi bugüne kadar yaptığı anlaşmaları geçersiz kılmaz. Geçersiz olması ve ABD gibi ülkelerin bizi rahat bırakması için tek yol o diploma...

06.05.2021

lan bu hatalar hükümet değişince değişecek şeyler değil he.

TÜM YORUMLARI OKU (47)