Milli Savunma Bakanlığı Görüntüler Paylaştı: S-400 Teslimatı Başladı

Rusya'dan alınan S-400'lerin teslimat süreci başladı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'S-400 sisteminin birinci grup malzemelerinin Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başlamıştır' denildi. 

Rusya'dan yaklaşık iki saat arayla gelen üç uçak, Mürted Hava Üssü'ne indi.

Milli Savunma Bakanlığı, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin intikalinden görüntüler paylaştı. 🎥

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

MSB tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

'Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin tedarik sözleşmesi 11 Nisan 2017’de imzalanmıştır.

Sözleşme kapsamında S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başlamıştır.'

"Sisteme ait parçaların teslimatlarına önümüzdeki günlerde devam edilecek"

Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından da bir basın açıklaması yapıldı:

'Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında başkanlığımız ile Rosoboronexport/Rusya Federasyonu arasında imzalanmış olan sözleşme kapsamında S-400 sistemi teslimatının ilk aşaması bugün Ankara'ya inen ilk uçakla başlatılmıştır. Sisteme ait parçaların teslimatlarına önümüzdeki günlerde devam edilecek, sistem bütünüyle hazır olduktan sonra ilgili makamların belirleyeceği şekilde kullanımına başlanacaktır.'

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin teslimatı üç parti şeklinde yapılacak.

Rus TASS haber ajansının askeri diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberde 'Kısa zamanda, S-400'ün ikinci partisinin teslimatı uçakla gerçekleştirilecek. 120'nin üzerinde füzeden oluşacak üçüncü parti ise deniz yoluyla ulaştırılacak' ifadeleri kullanıldı.

Daha önce, Türk uzmanların S-400'ün kullanımıyla ilgili Rusya'da eğitim aldığı hatırlatılan açıklamada, 'Temmuz-ağustosta yaklaşık 80 Türk askeri uzmanı S-400 ile ilgili aynı eğitim merkezinde eğitim görecek' denildi.

Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi'nden yapılan açıklamada, 'S-400 sisteminin, Türkiye'ye teslimatının başladığı doğrulandı. Teslimatlar tarafların mutabık kaldığı tarihlerde yapılacak' ifadelerine yer verildi.

Açıklama ardından dolar/TL ilk tepki olarak sınırlı yükseliş yaşadı ve kur 5.67 seviyesinden 5.70'in üzerine çıktı.

Kurda 'S-400' Hareketliliği: Dolar/TL 5.70'in Üzerini Gördü

Ayrıca bakınız 👇

Teslimatı Başlayan S-400 Füzeleri Nedir, Özellikleri Nelerdir ve Ne İşe Yarar?

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
12.07.2019

S-400 alınamaz, edilemez deniliyordu, anlaşılan alınmaya başladı.. En azından fiziki bir şeyler gördük. Şimdi de Kullanılmaz, depolarda çürür diyorlar. Kurulunca da, hani ateşlenmedi ki derler bunlar. Ateşlenirse zaten tepene füze geldiği için ateşlenecek diyeyim bari o zaman. Neyse, Biz bunu Çin'den almak istedik, olmadı, amerika patriot vermedi bize, oyalamak içinde nato bir süreliğine kritik noktalara savunma sistemi kurdu... Benim cahil görüşüme göre bu sistemlere ihtiyaç var, Ortadoğu'nun dibindesin, İran'ın, Suriye'nin ne yapacağı belli değil, İçişleri-dışişleri karışık ortadoğu ülkelerinin füze menzilindesin ve savunma sistemin yok. Böyle bir sisteme istemeyiz diyen adam ekonomiyi, doları sopa gibi gösteren adamdan ben şüphe duyarım arkadaş.

12.07.2019

yalnız bunu irana ırak a yada suriyey karşı aldığımızı hiç sanmıyorum :D

12.07.2019

sistem aktive edildiği an suriye ve ırakta büyük bir operasyon başlayacak kanımca... tüm askeri hazırlıklar bu yönde... ilk teslimatta 1 batarya 1 radar 1 kontrol merkezi var diye biliyorum... kurulumu şayet g.antep yada urfaya yapılırsa nakliyesi kurulumu ve aktivasyonu takribi 2 hafta sürse 3. hafta operasyon başlar. deli gibi cephane üretiyor şu an MKE ayda 2 - 3 atış yapıp test yapan ekip haftanın 4 günü Konya da atış testinde... ve sıra akşama ancak geliyor kendilerine çünkü roketsan ve askerde orada deneme yapıyor... ilginç bir 4-5 ay bizi bekliyor... HAYIRLISI OLSUN....

12.07.2019

Teslim alınacak ama aktif edilecek mi? Yoksa amerika yaptırımı olur diye depolarda çürümeye mi bırakılacak? Göreceğiz!

12.07.2019

mesele kurulması değil mesele gelmesi... var olduğunu dünyanın bilmesi... bu kadarı bile yeter...

TÜM YORUMLARI OKU (67)