Milli Savunma Bakanı, Türkiye'nin Eurofighter Savaş Uçağı Almasını Engelleyen Almanya'ya Sert Tepki Gösterdi

İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya’nın ortak üretimi olan ve uluslararası alanda hava üstünlüğü için kullanılan Eurofighter, çeviklik ve gelişmiş elektronik sistemleri ile Türkiye'nin en çok dikkatini çeken çok rollü savaş uçağı.

Ancak Eurofighter savaş uçağı tedariki konusunda son zamanlarda politik anlaşmazlık yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye'nin 40 adet yeni Eurofighter savaş uçağı almasına Almanya'nın karşı çıkmasına tepki gösterdi.

NTV yayınında konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler yaptığı açıklamada,

'Eurofighter şu an bizim için en iyi alternatif. Ama Almanya bu uçakları tedarik etmemize karşı çıkıyor. İki devlet de NATO üyesi. Bir müttefikin başka bir müttefike 'Ben size uçak vermiyorum' demesinin açıklaması olamaz. Bu konuda müttefiklerimiz İngiltere ve İspanya'nın Almanya'nın tutumunu değiştirebileceğini düşünüyoruz' dedi.

"Sınırlarımız hiç olmadığı kadar güvenli"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, son zamanlarda çok gündemde olan sınır güvenliğimiz konusundaki eleştirilere de cevap verdi. Bakan Güler, yaptığı konuşmada 'Sınır güvenliğimiz için aldığımız önlemlere inanmayanları sınıra davet ediyoruz. Önemli bir şahsiyeti telefonla aradım ve ona 'İstediğiniz karakolda kalın’ dedim. Zira Ankara'da ya da İstanbul'da oturup sınırlarla ilgili ahkam kesmek doğru değil' dedi.

Bakan Güler son zamanlarda iyileşen Türkiye-Yunanistan ilişkileri hakkında da açıklama yaptı:

'Türkiye-Yunanistan arasında yeni bir dönemdeyiz. İki ülke bundan sonra tatbikatları ve askeri faaliyetleri karşılıklı saygı çerçevesinde yürütecek. Yunanistan Savunma Bakanı Dendias Türkiye'ye gelmek istiyor' dedi.

Türkiye'nin savaş uçakları tedarik isteği son yıllarda krizlere neden oluyor. Hatırlarsanız önce F-35, devamında S-400, sonra da F-16 krizi çıkmıştı. Şimdi de Almanya'nın satmak istemediği Eurofighter uçakları...

Bunlar da İlgini Çekebilir

İYİ Parti'den İstifa Eden Adnan Beker: "İkinci Turda Oyumu Erdoğan'a Verdim"
Zafer Partili İki İsim "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etmekten" Gözaltına Alındı!
Fatih Erbakan’dan Hükümete Eleştiri: “Asgari Ücret 23 Bin Lira Olmalı”

Popüler İçerikler

Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Haluk Levent, BM Konferansında İsrail ve Netanyahu'ya Tepki Gösterdi
YORUMLAR
12.12.2023

Sınırlarımız hiç olmadığı kadar güvenli mi?

12.12.2023

Giren girdi ya zaten artık tabi güvenli

12.12.2023

Bir Vatan Evladı Olarak Yorumlardan Dolayı Öncelikle Üzüntümü Bir Dile Getireyim , Bu Yurumları Yazanlar Bence Bir Türk Evladı Olamaz Olsa Olsa Vatan Haini Kansızlar Olabilir Devletimiz Nelerle Uğraşıyor Bu Kanı Bozuklar Nelerle Uğraşıyor Yazıklar Olsun Sizlere.

12.12.2023

Çok güzel yazmışsın içimi okudun resmen ama bu sünnetsiz muslumanlar bilmezki bizde o siksiki uçak yok ama ölüm dalışı yapan yiğitler var hodri meydan bizdeki öyle bi göt ki silahimizi düşmanın elinden alıp savaşan

12.12.2023

Kaan Kızılelma filan baktılar Spec konusunda minik dronelar halindeler hala, götü korumak için Eurofighter alıp en azından nesil atlatacaktık HK'ya, onun yerine babayı almışız. Sikkime kadar yolu var tabi.

12.12.2023

Eurofighter la korunacak kadar göt varmı sende sikük

TÜM YORUMLARI OKU (39)