Milli Muharip Uçak'ın Üretilen İlk Parçası Sosyal Medyanın Gündemine Oturdu

MMU olarak kısaltılan Milli Muharip Uçak ile ilgili bugün Twitter'da çok sayıda paylaşım vardı. Henüz ortada olmayan uçağın gündem olmasının nedeni ise yaklaşık 20 bin parçasından ilkinin üretilmesi ve fotoğrafının paylaşılmasıydı. 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımla MMU'ya ait ilk üretimin fotoğrafını paylaştı. 

Kotil, paylaşımında üretilen parça ile ilgili bilgi vermezken 'Ülkemizin beka projesi için attığımız her adım bizim için çok anlamlı, çok kıymetli. Heyecanla, gayretle çalışarak aynı yolda yürüdüğümüz tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.'  dedi.

👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İlk parçanın üretildiği haberini çok sayıda kişi sevinçle karşıladı ve başarı diledi. 👇

👇

Gelişmenin sevindirici olduğunu belirten ancak biraz daha yol alınması gerektiğini savunanlar da vardı. 👇

MMU'nun ilk parçasını envai çeşit şeye benzeten goygoycular da eksik olmadı. 👇

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
YORUMLAR
04.11.2021

ilk parçayı üretip böyle boy boy gösteriyolar ki sonra bunlar gittiğinde, gelecek olanlar uçağı tamamlarsa aha bizim projemizdi diyecekler. lan akp ahh akp :)

05.11.2021

Gelecek olanlar tamamlasın da varsın AKP benim projemdi desin. Sence projenin tamamlanması mı AKP nin konuşması mı daha önemli

04.11.2021

Yerli muharip uçak henüz tam olarak yapım aşamasında bile değil hatta gösterilen maketlerin çoğu sadece var olsun diye var. yeni nesil bir savaş uçağı yapmak o kadar kolay değil, hele ki ilk defa böyle bir işe kalkışacak bir ülke için Çok zor. Günümüz silahlarının çoğu iki veya daha fazla ülkenin ortak çalışması sonucu yapılıyor çünkü gerekli olan teknoloji çok yüksek oluyor böyle bir durumda daha ilk defa yeni nesil uçak yapacak bir ülkeden motoru yerli mi gibi bir soru saçma olur bir şeyi sıfırdan yapmakla montajlamak arasında fark vardır, evet Türkiye yerli bir motor koyabilir bu uçağa ama ne kadar etkili olabilir Yeni nesil silahların yapımını geçtim projenin çizim aşaması bile ortalama 4 yıl alıyor f-35 denen uçak yıllardır hizmete girecek denen bir uçak ama her seferinde ertelenmek zorunda kalıyor çünkü karmaşık bir yapıya sahip sürekli olarak geliştiriliyor 2. Dünya savaşı tanklarına uçaklarına benzemez yeni dönem silahları

04.11.2021

İHA Siha yapmakta zordu degilmi nereden biliyorsun tasarım ve projelendirme aşamasının kaç yıl sürdüğü nü sanami söylediler .

Pasif Kullanıcı
04.11.2021

misss... bi kanatlar kaldı şimdi onlarda neki zaten 😂

TÜM YORUMLARI OKU (37)