Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Tarafından Tanıtımı Yapılan Öğretmen Önlükleri Sosyal Medyanın Gündeminde

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmenler için tasarlanan önlüklerin tanıtımında konuştu. Selçuk yaptığı konuşmada 'Önlük sadece bir kıyafet değildir. Ustalığın simgesidir' ifadesini kullandı. Sosyal medyada ise öğretmenler için başlatılan önlük uygulaması tartışma yarattı. 

Türk modacılar Ayşe ve Ece Ege, bir erkek modeli, iki farklı kesimde kadın modeli olmak üzere öğretmenler için yeni önlükler tasarladı.

Önlükler, İstanbul’daki birçok okulda görev yapan öğretmenler tarafından birinci dönem denecek ve alınan geri dönüşlere göre tasarım üzerinde revizyonlar yapılarak ikinci döneme hazır hale getirilecek.

Yeni tasarlanan önlüklerin tanıtım programında konuşan Bakan Ziya Selçuk, konuya ilişkin şunları söyledi 👇

“Bir yıl önce Türkiye’nin eğitim vizyonunu ortaya koyduğumuzda, ‘yenilikten’ bahsetmiştik. Biz bakanlık olarak, eğitimde, bilimde, sanatta, teknolojide yeniliği üzerimize aldık, vazife olarak giyindik. Şimdi de yeni öğretmen önlüklerimizle, sınıfta, okulda, tasarım beceri atölyelerindeyiz. Öğretmen önlüklerimizin üzerinde çalışırken bir meslektaşımız şöyle bir anısını anlattı: 'Ben çocukken, babam mandıracıydı, sokakta süt satardık. Bir pazar günü kadının biri camdan seslendi, ben de yukarıya süt götürdüm. Meğer öğretmenimizin eviymiş. Kapıyı öğretmenim açtı. Normal pantolonu, gömleği var üstünde ama önlüğü yok ya, ben onu işi bıraktı sandım, ertesi sabah okulda görene kadar ağladım evde.'  Öğrenci için öğretmenin okuldaki duruşu, giyim kuşam tarzı, konuşması, hitabı çok öğretmeni, çocuğun gözünde arşa taşıyan detaylar. Esasen sadece çocuk için değil hepimiz için önlüğün yarattığı bir olumlu hissiyat var” dedi.

Selçuk, "1 yıldır “1 milyon öğretmen 1 milyon fikir” projesi ile öğretmenlerin fikirlerini aldıklarını" vurguladı.

'Önlük sadece bir kıyafet değildir. Ustalığın simgesidir. Olmuşluğun, muktedirliğin, muvaffakiyetin simgesidir. İşe başlamış olmanın, çalışıyor olmanın, kolları sıvamanın, karşıdan görüldüğünde sorunları çözecek kişinin geliyor olduğunun, ben buradayım, bilgimle, tecrübemle, deneyim ve yeteneklerimle buradayım demenin temsilidir. Mesleğin güçlü temsiliyetidir. Biz bir yıldır '1 milyon öğretmen 1 milyon fikir' projesiyle öğretmenlerimizin her konuda fikirlerini alıyoruz. Buraya gelen fikirlerden şaşırtıcı bir şekilde ağırlıklı olanlarından biri de öğretmenlerin, öğretmen giyim kuşamına bir düzenleme getirilmesi, önlük giyme talepleri oldu.”

Tüm öğretmenlerin kullanmasına yönelik bir zorunluluk olmayacak.

Selçuk, “Sadece isteyen, ihtiyaç duyan, giymek isterim, diyen öğretmenlerimiz için bir seçenek sunduk. İstanbul ilk pilotlamayı gerçekleştireceğimiz ilimiz, birinci dönem bitimine kadar bu pilot çalışma devam edecek,  numune önlüklerimizin denemeleri pilot okullarımızda yapılacak, kendilerinden talep gelmesi durumunda önlüklerimizde revizyonlar yapılıp ikinci döneme hazır hale getirilecek” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyanın gündemi de öğretmenler için tasarlananlar önlükler oldu. Bazı yorumlar şöyle 👇

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile İlgili İspanya'dan Transfer İddiası Var
Narin Güran'ın Babası Arif Güran İlk Mahkeme Sonrası Konuştu: "Kızımı Nevzat Bahtiyar Katletti"
Üç Milyon Emekliyi Bekleyen Tehlike: 2025'te 12 Bin 500 TL Maaş Almaya Devam Edebilirler!
YORUMLAR
02.11.2019

Gerçekten kocaman adam bu açıklamayı yaparken hiç utanmamış mı? Tek derdimiz önlüktü zaten. Hayır ''yeni tasarlanan'' önlük de sanki Harry Potter'ın görünmezlik pelerini gibi de bunu haber yapma gereği duymuş. Ne yapacak şimdi öğretmenler, eski önlükleri atıp bundan mı alacak? Boşu boşuna masraf, israf. Allah bilir hangi yandaşın cebine para sokmak için çıkardılar bu icadı.

02.11.2019

yks 2019 verileri, Türkçe 40 soruda 14,673 ortalama, sosyal bilimler 20 soruda 6,687 ortalama, temel matematik 40 soruda 5,672 ortalama, fen bilimleri 20 soruda 2,243 ortalama ve tek sorunumuz ' Önlük'.

03.11.2019

bence önlüklere ampül simgesi konulursa daha yenilikçi olur

TÜM YORUMLARI OKU (66)