Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: 'Ortaöğretimde Matematiğin Seçmeli Olduğu Konusunda Doğru Olmayan İçerikler Dolaşıyor'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni lise eğitim sistemine geçiş sonrası bir dizi değişiklik yapmayı planladıklarını açıkladı. Bakan Selçuk, sınıf geçme yönetmeliğinde de değişiklik yapacaklarını, ilkokul ve ortaokul sisteminde yenilikler olacağını söyledi.

Ziya Selçuk, ilerleyen saatlerde Twitter'dan, matematik dersiyle ilgili olarak 'zorunlu değil' iddialarına yanıt verdi. Selçuk, 'Ortaöğretimde matematiğin seçmeli olduğu konusunda doğru olmayan içerikler dolaşıyor. Hiçbir öğrencinin matematik dersi almadan bir üst sınıfa geçmesi mümkün değildir. Bu kadar net. Buna rağmen aksini iddia varsa, nedenlerini konuşmaya gerek yok.' ifadesini kullandı.

Liselerde ders sayısının azaltılması ve uzmanlaşmaya yol veren seçmeli derslerin artırılmasını düzenleyen yeni bir müfredata geçileceğini önceki gün açıklayan Selçuk, sistemin topyekün değiştirileceğini de söylüyordu.

Bakan Selçuk Yeni Lise Sistemini Anlattı: 'Bu Modelin İlk Sınavı 2024'te'

"Sınıf geçme yönetmeliğini de çalışacağız"

Yüzlerce öğrenci ve öğretmenle değişiklik üzerinde çalıştıklarını söyleyen bakan şöyle devam etti: “Biz sınıf geçme yönetmeliğini de çalışacağız. Kolay sınıf geçerek biz bu sistemi yürütemeyiz. Onun da çalışılması lazım. Sistemi etkileyen tüm bileşenleri senkronize ve kendi doğasına uygun dönüştürürsek, acele etmeden bunu yaparsak daha başarılı olur.”

Kolay sınıf geçilen bir yapının verimli olmasının mümkün olmadığını dile getiren Selçuk “Çalışan ve çalışmayanı ayırt eden ve her öğrencinin motivasyonunu önemseyen bir yapıya ihtiyaç var. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

"Köprüden önce son çıkış 10. sınıftaydı biz bunu 11. sınıfa taşıyoruz"

Alan değişiyle ilgili de konuşan Ziya Selçuk, 'Şu anda öğrenciler 10’uncu sınıfta alan değişimiyle ilgili karar veriyor ve değiştiremiyor. Yani köprüden son çıkış 10’uncu sınıfta. Biz bunu 11’inci sınıfa taşıyoruz. İlkokul, ortaokul sistemini de değiştireceğiz, makul bir sürede onu da açıklıyoruz. Bir taraftan mevcut durumu da iyileştirmeye çalışıyoruz. Örneğin Liselere Giriş Sınavı (LGS) soru tipini değiştirdik. Böylece ders işleme sürecine, çocukların okuduğunu anlama düzeylerinin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

'Hiçbir öğrencinin matematik dersini almadan bir üst sınıfa geçmesi mümkün değildir'

Selçuk, akşam saatlerinde matematik dersiyle ilgili iddialara Twitter'dan bu cümlelerle yanıt verdi.

Popüler İçerikler

Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
YORUMLAR
20.05.2019

Matematik seçmeli, din kültürü zorunlu ders olacakmış. Çok isabetli bir karar. Ola ki çocuklar hesap kitap öğrenirse ekonominin geldiği noktayı hesap edebilirler. Onun yerine şükretmeyi öğretmek lazım. Yalnız şu kul hakkı bölümünü de müfredattan çıkarmak lazım.

20.05.2019

temel matematik yani mat1 zorunlu ileri matematik mi ne hani şu mat2 olarak işlenilen var ya o seçmeli. mat2nin seçmeli olması mantıklı da din dersinin zorunlu olması aşırı mantık dışı hareket ama türkiyedeyiz :(

20.05.2019

İmam hatip yerine daha fazla fen lisesi açsanız yeter.

20.05.2019

tytde ingilizce de olmalı

TÜM YORUMLARI OKU (25)