Tarikat ve Cemaatlerden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Açıklamasına Destek Geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in tarikat ve cemaatlerle ilgili tepki toplayan açıklamasına içerisinde birçok dernek ve vakıflar ile cemaat bulunan 'Milli İrade Platformu'ndan destek yazısı yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 17 Aralık'ta TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında tarikatları 'sivil toplum kuruluşu' olarak nitelendirdi ve bu kuruluşlarla protokol imzalamaya devam edeceklerini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eğitimde dinselleşme politikasında önemli rol oynayan cemaat ve tarikatlarla işbirliği yapılması büyük bir tepkiye yol açtı.

Tekin'in tepki alan açıklamasının ardından "Milli İrade Platformu"ndan destek açıklaması yapıldı.

Destek açıklaması yayınlayan "Milli İrade Platformu"nun içerisinde Menzil cemaatinin TÜMSİAD, Erenköy cemaatinin Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Ensar Vakfı, Hayrat Vakfı, İhlas Vakfı, KADEM ve Okçular Vakfı gibi çeşitli dini ve siyasi yapılar bulunuyor.

Açıklama, "Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’i destekliyor, Bakanımızı ilkeli ve onurlu duruşundan dolayı takdir ediyoruz!" başlığı ile yayınlandı.

Milli İrade Platformu'nun yayınladığı açıklamada kendisini çağdaş, yurtsever, demokrat, cumhuriyetçi, aydın, Atatürkçü ve sanatçı olarak tanımlayan kişiler hedef alındı.

Ülkemizin değerlerine saygısızlık yapıldığı ve Yusuf Tekin'e karşı olan nefretlerini, İslam'a ve Müslümanların kurduğu STK'lara karşı düşmanlıkla yansıttıkları yazıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir...

Sosyal Medya Şeyhi Halil Konakçı Bu Defa Okullarda Atatürk'e Secde Ettirildiğini İddia Etti
Cevizlibağ Atatürk KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda Asansör İki Defa Düştü
Fatih Altaylı: 'Büyük İhtimalle Pavyon, Cemaat Yurtlarından Daha Az Tehlikelidir'

Popüler İçerikler

Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
YORUMLAR
22.12.2023

şeyin şeye bok atacak hali yok ya tabi destekleyecekler, "eğitimde dinselleşme politikasında önemli rol" ! tam tersi ama siz bilirsiniz

22.12.2023

Nerede Taliban, IŞİD, El Kaide, Boko Haram, Hizbullah ile aynı çizgide olan oluşum varsa AKP'ye destek veriyor zaten. AKP'nin listesinden meclise gireni bile var.

22.12.2023

böyle giderse 2034 ayt soruları : asanın yılana dönüştüğü ayet aşağıdakilerden hangisidir ? a- nur 32 b - kafirun 4 c- tevbe 5 d-şuara 32 😳

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ