Onedio Logo

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Özel Okul Açıklaması: "Sonu Kapatmaya Kadar Gider"

Kapak Görseli

Türkiye’de bazı özel okulların fahiş fiyatları sık sık gündeme geliyor. Yıllık fiyatı milyonları bulan özel okulların olması tepki çekerken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin özel okul sempozyumunda konuştu. Bakan Tekin, kurallara uymayan özel okullara kapatmaya kadar gidecek cezalar verilebileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “Türkiye Özel Okullar Derneği 23. Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu” açılışında açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “Türkiye Özel Okullar Derneği 23. Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu” açılışında açıklamalarda bulundu. Görseli

Türkiye’de 12 bin özel okul olduğunu söyleyen Bakan Tekin, fahiş fiyatlarla gündeme gelen okullarında sayılı olduğunu ifade etti.

Türkiye’de 12 bin özel okul olduğunu söyleyen Bakan Tekin, fahiş fiyatlarla gündeme gelen okullarında sayılı olduğunu ifade etti. Görseli

Özel okul sahiplerinin bulduğu sempozyumda popülizm yapmayacağını söyleyen Yusuf Tekin, “Bu bir kul hakkı. Sizi de zan altında bırakıyor. Bizi de belli bir zorlukla bırakıyor” ifadelerini kullandı.

Özel okullarda fahiş fiyat uygulayan, öğretmenlerine hak ettikleri özlük haklarını vermeyen, velilerden kayıt dışı ücret talep eden kurumların sektöre zarar verdiğini belirten Bakan Tekin, “Benim sizden isteğim şu; bu süreci birlikte yürütelim. Siz de kendi içinizde bu tür kötü örnekleri ya kendi içinize çözün ya da bize ulaştırın, biz gerekeni yapalım. Birlikte çalışmak ancak bu şekilde mümkündür. Ben tekrar söyleyeyim. Siz yapmadığınız sürece bunu biz yapacağız. Bizim yaptığımız yaptırım gücümüzün içinde hem cezai müeyyideler var ekonomik anlamda hem kapatmaya kadar gider, çekinmeyiz. Çünkü burada hukuk devleti ilkesiyle temel hak hürriyetlere sıkıntılı durumlar ortaya çıkıyor. Bizim görevimiz de bu sıkıntıları oradan kaldırmak” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer İçin Tahliye Kararı Verildi, Dolandırıcılık Suçundan Hükmü Sürüyor
İçme Suyu Arıtma Tesisine 'Kimyasal Madde' Karıştığı Şüphesiyle Yalova’da Sular Kesildi
Süresiz Nafaka Tamamen Kaldırılıyor! Boşanma Sonrası Nafaka Süreleri Evlilik Süresine Göre Değişecek

Popüler İçerikler

Gazeteci Fatih Altaylı Yeni Anket Başlattı: Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu mu Mansur Yavaş mı Olmalı?
Gazeteci Fatih Altaylı Yeni Anket Başlattı: Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu mu Mansur Yavaş mı Olmalı?
Tepki Çekeden İddia: Suriye Türkiye’ye 150 Dolarlık Vize Şartı Getirdi
Tepki Çekeden İddia: Suriye Türkiye’ye 150 Dolarlık Vize Şartı Getirdi
Ekrem İmamoğlu'na Sahte Diploma Soruşturması Başlatılmasına Sosyal Medyadan Tepki Yağdı
Ekrem İmamoğlu'na Sahte Diploma Soruşturması Başlatılmasına Sosyal Medyadan Tepki Yağdı
YORUMLAR

Yaaa tabi.. Sizin zaten hiç haberiniz yok reelste bir paylaşımda gördünüz. Özel Okul, özel hastane tüm kanunları hükümet belirler. Denetlemeyi onlar yapar. Sanki haberleri yokmuş gibi de böyle konuşuyorlar şimdi.

30.01.2025

Sizdense bisey olmazda muhalifse kapatacagınıza eminiz

30.01.2025

Ya dalga mı geçiyorsunuz Allah aşkına! Bu özel okulların böyle türemesine kimler müsaade etti? Yıllığı 1 milyon TL olan okullar var! Üstelik bu okullarda eğitim namına hiçbir şey verilmiyor. Yalnızca "kendilerince düzenledikleri" müfredatlarda öğretim yapılıyor. Bu okullarda çalıştırılan öğretmenler okul idaresi ve veliler tarafından çok afedersiniz "it" yerine konmuyor. Öğrenciler evlerinde çalışanlara yaptıkları tavırları öğretmenlerine sergiliyor. Es kaza bir öğretmen öğrenciyi uyarırsa koca parası yemekten başka hiçbir vasfı olmayan estetikli karılar okul basıp "sen benim çocuğumu uyaramazsın psikolojini bozamazsın" diye olay çıkarıyor. Ticarethaneye dönmüş bu mekanlarda herkes dilediği gibi at koşturuyor. Biraz denetim yapsanız her şey çözülecek ama işinize geliyor. Bu bahsettiğim olay gerçekten bir özel okulda yaşandı daha neler var! Devlet okulları artık kıraathane gibi görülüyor kimse çocuğunu vermek istemiyor. Eğitim sisteminin içine ettiniz.

30.01.2025

Çocukların evlerinde çalışalara gösterdikleri tavrı haklı da bulmuyorum. Tamamen şımarık ve yetersiz ebeveynler tarafından yetiştirilmiş çocukların tavırları bunlar. Ben öğretmenlere saygısızlığı vurgulamak istemedim. Yoksa bir evde çalışan herhangi bir kişi de en az öğretmen kadar saygı görmeli bireysel olarak. Durduk yere linç yemeyelim.

TÜM YORUMLARI OKU (11)