Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den İddialara Net Yanıt: Okullar Ertelenecek mi, Ara Tatil Kaldırılacak mı?

Milyonlarca anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi heyecanla okulların açılmasını bekliyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimine göre okullar bu yıl 9 Eylül'de açılacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin okulların erteleneceğine ve ara tatilin kaldırılacağına yönelik iddialara net yanıt verdi.

Bir süredir sosyal medyada gündemi meşgul eden okulların açılmasının erteleneceğine dair iddialar öğrenci ve velilerin kafasını karıştırıyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin CNN Türk’ün canlı yayınında bu iddialar hakkında konuştu. Tekin, okulların açılmasının erteleneceğine dair bir gündemlerinin bulunmadığını belirtti.

2 Eylül'de öğretmenlerin seminer döneminin başlayacağını ifade eden Bakan Tekin, ''Aynı hafta içerisinde okula yeni başlayan öğrencilerimiz için biliyorsunuz oryantasyon süreci var. 9 Eylül günü itibarıyla da normal akademik anlamda takvimimiz başlamış olacak.'' dedi.

Ayrıca ara tatilin de kalkacağına yönelik iddialar için de açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı, böyle bir durumun gündemlerinde olmadığını söyleyerek şunları söyledi:

''Bir kez daha altını çizerek söyleyelim. Tatil sürecinde öğretmen arkadaşlarımızın uzaktan yürüttükleri seminer dönemi etkinliklerini daha önce açıklamıştım.''

Onları artık yüz yüze yapacağız. Öğretmen arkadaşlarımız okullarında bu süreç içerisinde eğitim öğretime hazırlıklarını devam ettirecekler ama öğrenciler açısından tatilin kalkması ya da benzeri bir şey bizim gündemimizde yok.''

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Takvimine göre ilk ders zili 9 Eylül 2024 tarihinde çalacak. Öğrenciler, ilk dönemin ardından 11-15 Kasım 2024 tarihlerinde birinci dönem ara tatili yapacak.

Yarıyıl tatili ise 20 Ocak - 31 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek. İkinci ara tatil ise 31 Mart - 4 Nisan 2025 tarihlerinde olacak.

Eğitim öğretim yılı, 20 Haziran 2025 tarihinde sona erecek.

İlginizi Çekebilir

İBB Burs Başvurusu Ne Zaman 2024? İBB Burs Başvuru Şartları ve Tarihleri
Kreşten 8. Sınıfa Kadar Tek Seferde Alabileceğiniz Okul Alışveriş Listeleri
İlkokulda Öğretmen, Ortaokulda da Şube Seçme Dönemi Bitti! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yeni Karar

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
26.08.2024

SAYIN BAKAN GIZLI LIDERINIZ FETTULLAH GÜLEN ADINA OKULLAR ACMAYI DÜSÜNÜYORMUSUNUZ..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ