Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Matematik Müfredatı Açıklaması: "Seyreltmeler Olacak"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, integralin matematik müfredatından çıkarılacağı iddialarına yanıt verdi. Tekin, 'Lisans düzeyinde okutulması gereken herhangi bir bilginin zorunlu eğitim çağında verilmesi gerekli midir? Seyreltmeler olacak ama ben spesifik olarak nelerin seyreltildiğini bilmiyorum' dedi. 

“Hayatın Başlangıcı ve Evrim” ünitesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 yılında Türkiye toplumunun ‘kültürel yapısı ve değerleriyle uyuşmadığı’ düşüncesiyle müfredattan çıkarılmıştı.

Kaynak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeniden değişecek müfredata ilişkin bugün açıklamalarda bulundu.

Bakan Yusuf Tekin, "Çalışmaların yüzde 80'i bitmiş durumda" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'e, integralin matematik müfredatından çıkarılacağı gibi kamuoyuna yansıyan bazı iddialar da soruldu.

Kaynak

Bakan Tekin soruyu şöyle yanıtladı: "Lisans düzeyinde okutulması gereken herhangi bir bilginin zorunlu eğitim çağında verilmesi gerekli midir? Seyreltmeler olacak ama ben spesifik olarak nelerin seyreltildiğini bilmiyorum. Bunun için komisyonlar kuruldu. Aylardır çalışıyorlar."

'Bunların hepsini, alanında uzman yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. 

Yaklaşık yüzde 40'ı akademisyen. 

Gerisi öğretmen. Hem işin bilimsel boyutuyla ilgili akademisyenler var hem de uygulamada öğretmenler var. 

Bunlar, buna göre değerlendiriliyor.'

Mahkemeden Emsal Oluşturan 'Wi-Fi Şifresi' Kararı: İnternet Şifresini Paylaşan Kişi Tazminat Ödeyecek!
Murat Kurum, "Belki Anlatmam Doğru Değil" Diyerek Erdoğan ve Bahçeli Arasında Geçen Diyaloğu Açıkladı

Popüler İçerikler

Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
YORUMLAR
05.03.2024

Evrim teorisini olabilecek en saçma gerekçe ile müfredattan çıkaran komisyonun hangi kafada olduğu bellidir zaten. Bu şeylerden eğitim ve bilim adına faydalı adımlar atacağını bekleyen varsa Pollyanna okumayı bıraksın diyeceğim fakat hitap ettikleri kitle bineceği dolmuşun güzergahını bile okumadığı için gönderme havada kalıyor.

05.03.2024

2034 türkiyesi ayt soruları ; evrenin dünya üzerine düşmesini önleyen direklerin olduğunu söyleyen ayet aşağıdakilerden hangisidir ? müzik dersleri ; çocuğum flütle hakkın aşkı ile ya resulallah ilahisini çal bakayım. şimdilik şaka olarak geçiyor böyle giderse gerçek olacak

05.03.2024

Her gelen bakan bişeyler değiştirip görevi devrediyor. Müfredat ve çocuklar yapboz tahtasına dönmüş durumda. Değiştirilicek müfredat da yakında kalmayacak korkarım, keşke sürekli bunu yapmak yerine olanaklar sağlanıp , şartlar elverişli hâle getirilse.

05.03.2024

AKP'nin rezil ideolojisine mürit yetiştirmek için birbirleriyla yarışıyorlar. Eğitim adına herhangi bir taşı yerinden oynatan dalkavuğun, dava içerisindeki itibarı yükseliyor galiba.

TÜM YORUMLARI OKU (35)