Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yılmaz: 'Kız Çocuklarının Okullaşmasında İmam Hatiplerin Etkisi Büyük'

Din Öğretimi Genel Müdürü olarak görev yaparken Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına atanan Nazif Yılmaz, 'Kız çocuklarının okullaşması konusunda, özellikle bunu vurgulayarak söylemek isterim, kız imam hatip liselerinin çok büyük etkisi var” dedi.

Fotoğraf: Reuters

TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu’nda, “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi” görüşüldü.

Projenin toplam bütçesinin 400 milyon Euro olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanlığı Göç ve Acil Durumlarda Eğitim Daire Başkanı Levent Özil, 3 Ekim 2016 tarihinde başlayan projenin ilk ayağının 21 Aralık 2018 tarihinde sona erdiğini ifade etti. Okulların salgın nedeniyle kapalı olduğu dönemde projenin durdurulduğunu kaydeden Özil, yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından projenin süresinin 21 Ekim 2022 tarihine kadar uzatıldığını belirtti.

"100 bine yakın mülteci çocuk imam hatiplerde okuyor"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, imam hatip okullarının sayısını Din Öğretimi Genel Müdürlüğü döneminde katlayarak artıran Milli Eğitim Bakanı Nazif Yılmaz ise sığınmacı çocukların Türkçe eğitime ağırlık verdiklerini söyledi. Proje kapsamında Kürtçe ve Arapça’nın seçmeli ders olarak okutulduğunu anlatan Yılmaz, konuşmasının sonunda konuyu imam hatiplere getirmesi dikkati çekti.

Toplantıda, doğu kentlerindeki kız çocuklarının okullaşması konusu tartışılırken söz alan Yılmaz, “Siz de o coğrafyadan bilirsiniz, kız çocuklarının okullaşması konusunda, özellikle bunu vurgulayarak söylemek isterim, kız imam hatip liselerinin çok büyük etkisi var” diye konuştu. 

100 bine yakın mülteci çocuğun imam hatip okullarında eğitim gördüğünü söyleyen Yılmaz, “Bunların önemli bir kısmını kız çocukları oluşturuyor. Kız çocuklarının eğitime dahil edilmesi ve erken yaştaki evliliğin önüne geçilmesinde bu imam hatip okullarındaki kendi kültürlerini de bir bakıma uyum sağlayabilecekleri, ona katkı veren, hem dil öğrenme becerisi açısından hem de sosyal uyum açısından çok büyük katkısı var, onu da ilave etmek isterim” ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Volkan Demirel, Elini Sıkmadığı Şenol Güneş'le Arasında Geçen Diyaloğu Anlattı
Tebliğciler Yine Ortaya Çıktı: Bu Kez Milli Piyango Bileti Satıcısını Taciz Ettiler
Wanda Nara ile Yasak Aşk Yaşadığı Öne Sürülen Keita Balde Sivasspor'dan Gönderildi
YORUMLAR
20.01.2022

ya bi s.git gir şu çıktıgın feto yuvasına geri dön şarlatan.

20.01.2022

Doğrudur tüm Anadolu Liselerini ve eski Süper Liseleri İmam Hatip'e çevirirseniz tabii ki sayısı fazla görünür.

20.01.2022

Bi noktada haklı. Bazı aileler öyle korkunç ki kızını düz bir liseye göndermeyecekken erkek öğrenci Yok diye imam hatipe gönderiyordur. İçerikteki asıl problem suriyeli çocukları Türk eğitimine adapte etme projesinin 400 milyon euro olması. 400 MİLYON EURO!!! Umarım bu paraları bir gün Türk çocukları ve gençleri için de harcarsınız. Hani yurtsuz kalan, yol parası olmayan, simitle öğün yapan gençler, doğuda hala küçücük yaşta koca heriflere satılan kızlar, onlardan bahsediyorum. İnşallah sıra bu insanlara da gelir.

21.01.2022

Doğuda hep Türk mü var niye bir tek onların çocukları için birşey yapılsın süryani, yezidi, ermeni, rum, laz, arap, kürt, acem, zaza, arnavut, boşnak ne kadar halk varsa hepsi için yapılsın ayrıca Türk değil Türkiye eğitim sistemi var her millete açık sadece Türke değil sırf

TÜM YORUMLARI OKU (23)