Millet İttifakı'ndan Açıklama: 'Ölçüsüz Rant Hırsı Milletimize Ölümcül Bir Fatura Ödetmiştir'

Deprem felaketi nedeniyle 13 Şubat'taki toplantısını bugüne erteleyen altılı masanın toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası altı partiden yapılan ortak açıklamada 'İnşaat sektöründe yolsuzluklara kapı aralayan ölçüsüz rant hırsı milletimize ölümcül bir fatura ödetmiştir' denildi. Altılı masanın ertelenen rutin toplantısının 2 Mart Perşembe günü yapılacağı belirtildi. 

Altılı Masa liderleri, Kahramanmaraş merkezli depremleri görüşmek üzere Saadet Partisi Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Toplantı sonrasında yapılan ortak yazılı açıklamada, ''Eskiden Başbakanlık’a bağlı olan AFAD’ın kurumsal kapasitesinin zayıflatılması, liyakatten yoksun insanlara üst düzey kadrolarda sorumluluk verilmesi, depreme dayanıksız binalara hiçbir rapor istenmeden imar affı çıkarılması ve inşaat sektöründe yolsuzluklara kapı aralayan ölçüsüz rant hırsı milletimize ölümcül bir fatura ödetmiştir" denildi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin eleştirildiği açıklamada, "Hiçbir bürokratın inisiyatif alamadığı, her konuda talimatın bir kişiden beklendiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yüzünden acılar ve zayiat katlanarak artmıştır. Afet süreci ne yazık ki iyi yönetilememiş, arama-kurtarma çalışmalarında geç ve yetersiz kalınmıştır. Başlangıçtan itibaren, temel ihtiyaçların temininin ve yardım faaliyetlerinin doğru koordine edilemediği, bunların sonucunda felaketin etkisinin vahim boyutlara ulaştığı acı bir gerçek olarak görülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Deprem sonrasındaki çalışmalar ayrımcılık yapıldığı belirtilen açıklama şöyle devam etti: "İktidar barınma, seyyar tuvalet ve hijyen konusunda yeterli adımları halen atmamış, bölgede salgın hastalık riskine karşı gerekli tedbirleri de almamıştır. Deprem sonrası yaşanan iç göçle ilgili herhangi bir planlama ve yönlendirme yapılmamıştır. Tüm hata, kusur, ihmal ve kasıtlar apaçık ortadadır"

"Uyarıyoruz! Afet bölgelerinde yabancılara ev, arsa ve arazi satışı yasaklanmalıdır! Bölgenin yeniden imarı esnasında Hatay başta olmak üzere demografik ve sosyal yapının korunması büyük önem arz etmektedir. Özellikle bu konunun takipçisiyiz!"

"Toplantımızda ele aldığımız bir diğer konu ise üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi kararıdır. Bu karardan derhal geri dönülmesi gerekmektedir.''

"Millet İttifakı olarak önceden planladığımız ve yaşanan deprem sonrası tehir ettiğimiz rutin toplantımızı ise Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde, 2 Mart Perşembe günü gerçekleştireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız"

Depremde Eşi ve İki Oğlunu Kaybetti, Kızını Arıyor: 'Yaralıyım Ama Kalbim Daha Çok Acıyor'
Kılıçdaroğlu Saat Verdi, Video Yayımladı: 'Bu Son Olsun'

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
18.02.2023

Ağalar mansuru aday yapın gerisini biz hallederiz..

18.02.2023

kemal aday olmasın

18.02.2023

Bencede olma Sayin Kilicdaroglu .Sevilen sayilan bir insansin.Ankar-Istanbul arasi ayaklarina saglik Vatan ve Millet icin yürüdün.Ama Gencler Mansuru cOk seviyor ac önünü akp nin Ampülleri patlasin mum arasinlar diyorum.Sana hak edecegin kiymetli bir sonradan saglanir ama önemli olan bu Firavun düzenin yikilmasi...Meclis tekrar acilmasi.Ben sizin koltuk sevdasnda olmadiginizida biliyorum..Yapin bi Güzellik Yol Mansur Yavasin olsun..

toplanıp toplanıp dağıldılar. seçim yaklaştı, Deprem oldu aday açıklamaları yine başka bahara kaldi. yok abi bunlardan bir halt olmaz. Mansur başkan da aday olmayacak belli. bari Haluk Levent aday olsun 🤔😂

18.02.2023

şahan olsun bence itfaiyeciliği bilgisi var jeofizik biliyor hemde komik arada tv de program yapar güldürür halkımızı

TÜM YORUMLARI OKU (20)