Milan Geçen Sene 30 Milyon Euro Vermiş! Acun Ilıcalı En-Nesyri Transferinin Arka Planını Anlattı

Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç'un yönetimine katılmasıyla transferlerde öne çıkan isim olan Acun Ilıcalı, Youssef En-Nesyri'nin imza töreninde açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, 27 yaşındaki golcü futbolcunun kadroya katılması ile Türk futbol tarihinin en yüksek bütçeli takımı olduklarının altını çizdi.

Süper Lig'deki şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Fenerbahçe, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Saint-Maximin transferi ile dünyada ses getiren sarı-lacivertliler, bu kez de Sevilla'nın Faslı golcüsü Youssef En-Nesyri'yi renklerine bağladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Sevilla'ya 19,5 milyon euro bonservis ücreti ödeneceği açıklandı. (4 yıl içinde 8 taksit)

Yeni transferlerinin imza töreninde konuşan Asbaşkan Acun Ilıcalı, sürece ve oyuncularına gelen tekliflere değindi.

media.fenerbahce.org

"Fenerbahçe için her şeyi yapıyoruz. Türk futbol tarihinin en yüksek bütçeli kadrosu"

media.fenerbahce.org

'Kulübümüz ve Türk futbolu adına önemli bir gün. Türk futbol tarihinin en yüksek transferi. Onu burada gördüğümüz için çok mutluyuz, çok değerli futbolcu. En-Nesyri için bizim basınımızda başka takımlarla temasta olduğu ve kafasının karışık olduğu haberleri çıktı. Biz bu haberleri gülümseyerek okuduk. 4 hafta önce ilk görüşmede Youssef, bize karşı sıcaklığını hissettirdi. Çabuk bir şekilde anlaştık. 40 Milyon Euro'luk teklif almış oyuncu. Geçen sene Milan 30 Milyon Euro vermiş. Sevilla ile uzun görüşmeler yaptık. Başkanımız kulübün menfaatlerini ön planda tutuyor. 20 Milyon Euro altında bir rakama Youssef'u kadromuza kattık. Çok mutluyuz. Youssef çok uzun sürdü, kafayı takmıştık. Jose Mourinho'nun bir numarasıydı, getirmek için inat ettik ve mücadele verdik.

Transfer dönemi bizim açımızdan muhteşem geçti. Jose Mourinho istediği parçaları aldık. Yıldız dediğimiz zaman Alex, Van Hooijdonk'u Ferdi'ye kastediyorduk ama Oğuz Aydın'da Ferdi'nin gençliğini göreceksiniz. Alex ve Van Hooijdonk'ları da getirmek istiyoruz. Fenerbahçe için her şeyi yapıyoruz. Türk futbol tarihinin en yüksek bütçeli kadrosu Fenerbahçe olmuştur. Kadro değerimiz 250 Milyon Euro oldu, bunun için mutluyuz. İnşallah özlenen şampiyonluk bu sene gelecek.'

"Kendi takımım için de öğrenmem gereken şeyler var."

media.fenerbahce.org

'Taksitli transferlerimize ben de şaşırıyorum. Başkanımız çok sert ve net duruyor. Karşı tarafı ikna etmek bana ve Mario'ya düşüyor. Ancak başkanımız 'Bu şekilde olacak' dedikten sonra o şekilde görüşüyoruz. Ben de seyrediyorum. Karşı tarafa enerjimizle halletmeye çalışıyoruz. Bazen bizim de esnemelerimiz oluyor. Ölümü gösterip, sıtmaya razı ediyoruz diyebilirim. Karşı tarafa negatifle başlıyoruz ve ikna sürecinde avantajlı oluyoruz. Hull City, benim kulübüm biliyorsunuz. Bu konularda ben böyle değilim, başkanımızı takdir ediyorum. Kendi takımım için de öğrenmem gereken şeyler var.'

"İstersek tüm takımı satabiliriz"

Son olarak tüm Avrupa devlerinin dikkatini geçen milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu için de konuşan Ilıcalı, 'Fenerbahçe oyuncularına büyük bir ilgi var. O kadar çok transfer teklifi var ki, istersek tüm takımı satabiliriz. Ancak başka etkenlerle şampiyonluğu etkileyen oyuncuları yollamalı mıyız? Ferdi'nin değeri 30 milyon Euro'nun üzerinde ve ciddi teklifler alıyoruz. Ferdi'ye gelen 30 milyon Euro'luk teklifler bizi heyecanlandırmıyor. Aklımızın almadığı bir teklif gelmediği sürece oyuncu satmayı düşünmüyoruz.'  dedi.

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
YORUMLAR
25.07.2024

Eski fanatik bir Fenerli olarak.Artık o kadar umrumda değil ki. Ali Koç bizim en çok da heyecanımızı öldürdü.O yüzden o gelmiş bu gitmiş o sene bu seneymiş falan filan….Bu gözler Anelkayı Carlosu, Ortegayı , Okocha yı …. izledi.Dedim ya en başta heyecanımızı öldürdünüz.

25.07.2024

Beşiktaşlı biri olarak söylüyorum, ligin kalitesi arttıkça takımlarımız Avrupa'da çok daha başarılı olacaklardır.Fenerin kemikleşmiş bir kadrosu vardı üstüne iyi de oyuncular alıyorlar ama asıl başarı morinho yu Türkiye ye getirmekti.Bu sene çok zevkli bir lig izleyeceğiz.Gs zaten çok kaliteli kadroya sahip.oturmus bir takım her zaman tehlikelidir.Besiktas olarak bizimde harika transferlerimiz oldu ama takımın yarısi çöp yine de bizim takımdan da bu sene hareketlenme bekliyorum.rafa immobile paulista çok kaliteli oyuncular

25.07.2024

Bu sene futbol kalitesi Federasyon ve Hakem müdahalesi olmaz ise arşa çıkacak

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ