Midemiz Bulandıktan Sonra Kusunca Neden Rahatlarız?

Birçok insan için kusmak bir hastalığın en korkunç şekli. Ancak ne kadar rahatsız edici olsa da vücudunuz kusmanıza neden olarak size bir iyilik yapmaya çalışıyor. Peki kustuktan sonra neden rahatlama hissi geliyor? Detaylar için buyurun...👇

Birçok insan için kusmak, hastalığın en korkunç şekli. Ancak ne kadar rahatsız edici olsa da vücudunuz kusmanıza neden olarak size bir iyilik yapmaya çalışıyor.

Kusmanın en yaygın nedeni, vücudunuzun sizin için zararlı olduğunu hissettiği bir şeyden kurtulmaya çalışması. Bu kötü bir virüs veya vücudun tehdit olarak gördüğü bir kimyasal olabilir.

Vücudunuz onları normalden çok daha hızlı bir şekilde çıkarmak için çalışmaya başlar.

Mideniz, sinir sistemiyle iletişim kurmak için serotonin adı verilen bir kimyasal olan özel sensör hücreleri ile kaplı. Mide sensörleri kötü bir şey algıladığında, sinir sistemine bir sinyal gönderir ve o da beyninize bir sinyal gönderir.

Kusma emri aslında midenizden değil beyninizden gelir. Beyin yeterli sinyal aldığında, kusma sürecini başlatmak için midenize bir dönüş sinyali gönderir.

İlk olarak, beyniniz sizi bir şey olacağı konusunda uyarmak için size o hastalık hissini verir. İkincisi, kusmadan hemen önce vücudunuz ekstra tükürük üretir ve bu da dişlerinizi güçlü asitten korumaya yardımcı olur.

Kusma süreci bittikten sonra son aşamada vücudunuz kendinizi daha iyi hissetmeniz için kimyasallar salgılar. Kustuktan sonra 'daha iyi hissediyorum' hissi sadece hayal gücünüzden değil, biyolojinizin de çalışmasından kaynaklanır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Uzmanların Alerjilerden Korunmak İçin "Herkesin Yemesi Gerek" Dediği 6 Süper Gıda
Vücudumuz Hakkında Bu Rahatsız Edici Gerçekleri Öğrendikten Sonra Uykularınız Kaçabilir!
Stanford Marshmallow Deneyi: Öz Denetimin Hayattaki Başarı Üzerindeki Etkisi Nedir?

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?