Microsoft'tan Yakayı Ele Veren Hacker'a İbretlik Ceza

Çek Cumhuriyeti'nde, telifli yazılımları ve sanat eserlerini kopyalayan bir hacker'a mahkemede 250 bin dolar ceza verildi. Microsoft ise hacker'a ilginç bir anlaşma sundu!

Çek Cumhuriyeti’nde yaşayan Jakub F isimli hacker, uzun süre boyunca aralarında Microsoft’un yazılımlarının da bulunduğu sayısız telifli yazılımı, müzik ve sinema eserini kanunsuz olarak kopyalarak sattı ancak sonunda yakayı ele verdi ve mahkemeye çıkarıldı.

Microsoft, HBO Europe, Sony Music ve Twentieth Century Fox’u temsil eden avukatların karşısında hacker mahkemede 250 bin dolar cezaya çarptırıldı.

Ancak bu cezayı ödeme gücü olmayan Hacker’a, firmalar çok ilginç bir anlaşma şartı teklif ettiler.

Hacker’ın yasa dışı kopyalama ve korsanlığa karşı bilgilendirici bir video hazırlaması karşılığında firmalar cezayı tashil etmekten vazgeçecek ancak tek bir şartla: Videonun en az 200 bin kez izlenmesi gerekecek.

Jakub’un hazırladığı video ilk aşamada büyük ilgi görmedi ancak bu ilginç haber medyaya yayıldıktan sonra video bugün itibariyle 500 bin izlenme sayısına ulaşmış durumda ve rakam hızla artıyor.

Kısaca söylemek gerekirse, medya Jakub’ın hayatını kurtardı. Yoksa 250 bin doları ödemek için uzun yıllar boyunca hapis yatması gerekecekti.

Video ise şu:

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Yemek Sepeti, Atatürk Portresine Tüküren Kuryenin Şirketle Olan Tüm İlişkilerini Sonlandırdı
İnternet Üzerinden Kendisiyle Konuşmak İçin Binlerce Lira Harcayan Erkekler Sayesinde Zengin Olan Model
Müzik Grubu Manifest'in Tüm Üyelerine Ayrı Ayrı Hapis Cezası Verildi: Hükmün Açıklanması Geri Bırakıldı
YORUMLAR
27.11.2015

ne zamandir adi yazilim korsanligi hackerlik oldu.

27.11.2015

lan bildiğin korsan cd'ci ne zamandır hacker oldu. yatsın hapiste bana ne...

28.11.2015

crack atmayı bilen kendini hacker ilan ediyo -_-

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ