Microsoft'tan Kyocera'ya Patent Davası

Yazılım devi Microsoft, Japon teknoloji firması Kyocera’yı kendine ait bazı teknolojileri telefonlarında kullandığı gerekçesiyle dava etti.

Teknoloji dünyasının patent davalarına bir yenisi daha eklendi. Microsoft, Japonya merkezli teknoloji firması Kyocera’yı patenti kendisine ait ait bazı teknolojileri izinsiz kullandığı gerekçesiyle dava etti.

ABD’de açılan davada Kyocera’nın Duraforce, Hydro ve Brigadier isimli telefon modellerinde kullanılan bazı teknolojilerinin patentinin Microsoft’a ait olduğu iddia edildi. Kyocera’nın telefonlarında kullandığı konum bazlı ve SMS ile ilgili bazı teknolojilerin patenti Microsoft’a ait olduğu da iddialar arasında yer alıyor. Kyocera’nın telefonları Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemini kullanıyor.

Anlaşmalar yapıldı

Microsoft’un patentine sahip olduğu bazı teknolojiler günümüzde bir çok telefonda kullanılıyor. Özellikle Android işletim sisteminli birçok telefon Microsoft teknolojilerine sahip. Firma geçmişte Samsung, LG ve HTC gibi firmalarla masaya oturmuş ve bu teknolojileri kullanma konusunda anlaşmalar yapmıştı. Yapılan anlaşmaların detayı açıklanmasa da Microsoft’un satılan her bir Android işletim sistemli telefondan 3-5 Dolar da olsa bir pay aldığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Reuters ve Al Jazeera

Popüler İçerikler

Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!