Microsoft’tan Açıklama: “Kesintiye Sebep Olan Sorunu Düzelttik”

Microsoft işletim sistemi yüklü bilgisayarlara siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike programındaki hata sebebiyle tüm dünyada şirketlerin işleyişi kesintiye uğramıştı. Havayolları şirketleri uçuşlarını iptal etmiş, bankalar çalışmamış ve alışverişlerde para ödeme sistemleri aksamıştı. Microsoft, dünyayı krize sokarak kesintiye sebep olan sorunun giderildiğini açıkladı.

Sabah saatlerinde başlayan ve tüm dünyada kısa çaplı kriz yaratan kesintinin sebebi olarak, CrowdStrike programındaki bir güncelleme sebep gösterilmişti.

Birçok ülkede havayolları sistemi çökmüş, Hindistan’da yolculara elle bilet basılmıştı.

Reuters Haber Ajansı’nın aktardığına göre, Microsoft kesintilerin altında yatan sebebin düzeltildiğini duyurdu.

Şirket ayrıca kesintiden geriye kalan bazı etkilerin Microsoft 365 uygulamaları ve hizmetlerini etkilemeye devam edebileceğini de sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Microsoft Crowdstrike Güncellemesi Nedir? Dünya Çapında Microsoft Kesintisi: 'Mavi Ekran' Verdi!
Tüm Dünyada Microsoft ve CrowdStrike Krizi: Hangi Ülkede Ne Oldu?
Dünya Genelinde Teknik Alt Yapı Sorunu: Uçuşlar Durdu, Cep Şubeler Çalışmadı, Kasalar Para Çekemedi!
Tüm Dünyada Microsoft Kaynaklı Sistemler Çöktü: Elon Musk Dalga Geçti

Popüler İçerikler

Sahne Kıyafeti Beze Benzetilen Yonca Evcimik Eleştirileri "Reklam Tekliflerini Bekliyorum" Diyerek Tiye Aldı
Müge Anlı'da Eşinin Peynir ve Turşu Karşılığında Kendisini Sattığını Söyleyen Jigolo Görenleri Şoke Etti!
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
YORUMLAR
19.07.2024

CrowdStrike kelimesi sizler için birşey ifade etmiyor mu? Bu büyük reset tatbikatlarından biri sadece. Denenmemiş bir güncellemeyi insanlara göndermezler, sayısız beta tester'a sahip olan bir şirket böyle bir hata yapmaz, bu apaçık kasıtlı bir tatbikattır. Öte yandan uluslararası şirketler ve devletler, bankalar derhal bağımsız işletim sistemleri ile özgürleştirilmeliler. MS Windows sayısız başarısızlığına rağmen mağduriyet yaşattıkları tarafından dava edilemeyen, kanunu yasayı kendi doktrinlerine göre belirleyen dijital bir deccaldir. Hepimiz bunu biliyoruz ama ahmakça bir iyimserlikle bunların komplo teorisi olduğunu düşünmeye meyilliyiz. Kaldı ki adına komplo teorisi denilen herşey zaman içinde ıspatlanmıştır. Buna rağmen ahmaklıkta küresel bir ısrar içerisindeyiz.

19.07.2024

bunlara inanmayanlar çıkacaktır.

askeri sistemler muhtemelen bağımsızdır, peki ama hayatımızı doğrudan etkilediği açıkça belli olan bu yazılımsal mevzulara baktığımızda neden göbeğimizden bu derece bağlıyız? yarın öbür gün ciddi bir ambargoda istanbuldan malatyaya uçak kaldıramayacaksak dükkanı kapatalım...

19.07.2024

hindistanda bile cozmusler isi, tr de elle yani manuel binis karti deyince gozler faltasi gibi aciliyor nerden biliyorsun diye, sanki gizli bilgi. zamaninda almanyada checkin kacirdim, kadin dedi sistem kapandi ama elle yazdi verdi, git dedi kapiya yetisirsen binersin. gittim yetistim, ayni kadin oradaki bilgisayardan yazdirabildi binis karti, cunku oradaki son dakkaya kadar kapanmiyor. tr'de aynisi basima geldi, soyledim boyle boyle, vermem manuel dedi, burda olmaz. halbuki yalan, overbooking ihtimaline karsi vermedi.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ