MHP Olağanüstü Kurultay Kararını Temyize Taşıdı

MHP lideri Devlet Bahçeli, muhaliflerin olağanüstü kurultay tarihi açıklamalarına tepki gösterdi: 'Kurultay ile ilgili kanunsuz tarih açıklayanlar suç işlediklerini, vebal taşıdıklarını iyi bilmeliler. Korsan ve paralel kurultayın toplanması şöyle dursun, düşünülmesi bile akla ziyandır' dedi. Bahçeli'nin açıklamasından kısa bir süre sonra da olağanüstü kurultay kararının temyizi için Yargıtay'a başvuru yapıldığı haberi geldi. 

Muhaliflerin mayıs ayının ilk haftasında kongre yapılacağı yönündeki açıklamaları üzerine yazılı bir açıklama yapan Bahçeli:

'MHP paralel yörüngeye sabitlenmek isteniyor.

Okyanus ötesi kaynaklı planlamalardan medet uman, vicdanını kiralayanlara umut bağlayan, böylelikle MHP’yi ele geçirme ve kontrol altına alma amacına ulaşacaklarını sanan gafiller, şüphesiz yanıldıklarını göreceklerdir.

Olağanüstü tüzük kurultayıyla ilgili kanunsuz tarih açıklayanlar suç işlediklerini, vebal taşıdıklarını iyi bilmelidirler. Korsan ve paralel kurultayın toplanması şöyle dursun, düşünülmesi bile akla ziyandır. Kaldı ki birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü ve nefesi yetmeyecektir.' ifadelerini kullandı.

Temyize taşındı

Bahçeli'nin bu açıklamasından kıs bir süre sonra MHP'nin Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’ne başvuru yaparak olağanüstü kurultay kararını temyize taşıdığı öğrenildi.

MHP'nin avukatlarından Yücel Bulut konuya ilişkin yazılı açıklamasında, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından 8 Nisan 2016 tarihinde, MHP olağanüstü kurultayının tüzük değişikliği gündemiyle olağanüstü toplantıya çağrılması konusunda, üç kişilik Çağrı Heyeti (Kayyum) görevlendirilmesine ilişkin kararına karşı, Yargıtay 18. Hukuk Dairesine temyiz başvurusunda bulunduklarını kaydetti.

Yücel Bulut, açıklamasında, 'Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararının Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 367/2'inci Madde'si uyarınca kesinleşmeden uygulaması mümkün olmayıp, karar kesinleşmediği için henüz yetkili durumda olmayan Çağrı Heyeti tarafından teşebbüs edilen girişimler hukuki ve meşru olmayacaktır. Bu konudaki yasal haklarımız saklıdır ve gerek görüldüğünde kullanılacaktır.' ifadesine yer verdi.

Muhalifler 8 Mayıs'ı işaret etmişti

MHP'li Muhalifler Arasında Mutabakat

MHP'de olağanüstü kurultay isteyen muhalifler Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açmış, mahkeme de kurultaya onay vermişti.

Geçtiğimiz salı günü de Ankara'da bir araya gelen adaylar Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın olağanüstü kurultayın en kısa sürede toplanması konusunda görüş birliğine vardıkları açıklanmıştı. Kurultay tarihi olarak 8 Mayıs Pazar günü üzerinde anlaşan muhalifler, kurultayın iki oturum şeklinde yapılmasını da kararlaştırmıştı. 

Bahçeli ise mahkemenin kararının ardından yaptığı açıklamada kararı Yargıtay'a taşıyacaklarını belirterek olağan kurultayın 18 Mart 2018'de yapılacağını söylemişti. Bahçeli 'Kimse olağanüstü kurultay beklememeli' ifadelerini kullanmıştı.

Ajanslar

Popüler İçerikler

İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood