MHP'li Yeniçeri, Sedat Peker Fotoğrafı Hakkında Konuştu: 'Kendisini Tanımam'

MHP'li Özcan Yeniçeri, Sedat Peker'le bir restoranda görüldüğü ve sosyal medyada çok tartışılan fotoğrafları hakkında konuştu. Peker'i hiç tanımadığını söyleyen Yeniçeri, 'Yanıma gelene kadar fark edemedim. Adam oturdu, durun demeye kalmadan flaşlar patladı, resimler çekildi' dedi.

Sosyal medyada Sedat Peker ile fotoğrafı tartışma yaratan eski MHP Ankara Millitvekili ve 7 Haziran seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyen Özcan Yeniçeri, Peker ile karşılaşmasını Hürriyet'e şöyle anlattı: 

'Sedat Peker denilen adamı hiç tanımam. 1.5 yıl önce İstanbul'daydım. Bacanağımın kardeşi bir restoran açıyormuş. Rica ettiler açılışı siz yapın, dediler. Oraya gittim. Enteresan bir girişi vardı. Açılışı yaptım, dar bir alandan geçerek yemek için masaya oturdum. Sonra yanıma AKP'nin bir iki belediye başkanı geldi, sohbet ettik. Aradan uzun zaman geçti. Kapının önünde siyah bir minibüs durdu, 10-15 siyah elbiseli genç çocuklar indi. Ara yaptılar. Sedat Peker denen adam geldi. İlk defa orada gördüm, yanıma gelene kadar da fark edemedim. Adam oturdu, durun demeye kalmadan flaşlar patladı, resimler çekildi.

Ertesi gün Ankara'ya döndüğümde genel başkanın önünde bu resimler vardı. Ben bu adam kimdir, nedir bilmem. Resim çektirirken kimseye 'sabıkasızlık' belgesi sormuyorum. Bizimle ilgili kritik bir şey olduğunda şimdi de kritik 1 Kasım seçimleri var, bu fotoğrafı birileri çıkarıp servis ediyor' 

Ben düz bir adamım, böyle bir ilişkim olsa açık açık söylerim. Kimseden korkmam. Ama kahpe ve kalleş bir düzen var, herkes bu fotoğrafın altına bir şeyler yazıyor' dedi

Yeniçeri, bu fotoğraflarla ilgili olarak Sedat Peker'in de 'kendisini uzaktan yakından tanımadığına' dair bir açıklama yaptığını anımsattı.

Peker'den açıklama

Sedat Peker, konuyla ilgili Nisan ayında kendi internet sitesinden yaptığı açıklamada 'Özcan Yeniçeri isimli milletvekilini hayatımda ne daha önce ne de fotoğrafın çekildiği açılışın daha sonrasında hiçbir zaman görmedim' ifadesini kullandı.

Peker: 'Oluk oluk kanları akacak'

Geçtiğimiz Cuma günü Rize’de yayın yapan yerel bir gazete tarafından düzenlenen 'Teröre lanet’ mitingine özel korumaları eşliğinde gelen Sedat Peker burada toplananlara hitap etmiş ve 'Büyük hata yapıyorlar. Hatalarını fark ettikleri zaman her şey için çok geç olacak. Adeta dünyanın şah damarları kesilmişcesine oluk oluk kanları akacak' demişti.

Peker'in bu konuşması sonrası Rize Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Sedat Peker kimdir?

Peker, “Tehditle tahsilat yapmak, zorla alıkoymak, öldürmeye azmettirmek” suçlarından yedi ay arandıktan sonra 19 Ağustos 1998'de Romanya'dan Türkiye'ye getirildi. Hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 12 sanıkla birlikte çete oluşturmak suçundan yargılandığı davada, 24 Mayıs 1999'da tahliye edildi.

'Suç örgütü kurmak, tehdit, iş yeri kurşunlama, yaralama, hürriyeti tahdit, yağma ve sahte kimlik kullanma” iddialarıyla hakkında açılan üç davadan ikisinde hapis cezası verildi.

Ergenekon davasında da “silahlı örgüt kurma” suçuyla yargılandı. 5 Ağustos 2013'teİstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında Peker'e 10 yıl hapis cezası verildi.

10 Mart 2014 tarihinde özel yetkili mahkemelerin kararlarına ilişkin yasa değişikliği ve 5 yılı aşkın tutukluluk hali göz önünde bulundurularak tahliye edildi. 

Dava halen Yargıtay’da. 

Hürriyet ve Bianet

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood