Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu beşinci kez toplandı. Toplantının ardından basına konuşan MHP’li Feti Yıldız, “umut hakkı” başlığında ortak bir mutabakata varıldığını söyledi.
Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu beşinci kez toplandı. Toplantının ardından basına konuşan MHP’li Feti Yıldız, “umut hakkı” başlığında ortak bir mutabakata varıldığını söyledi.
TBMM Başkanlığından yapılan açıklamada, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun raporuna ilişkin siyasi parti gruplarının temsilcilerini kabul ettiği ve bugüne kadar 5 toplantı yaptığı belirtildi. Açıklamada, “Bu toplantılarda partilerin hazırladığı raporlar çerçevesinde belirlenen konular, detaylı ve titiz bir şekilde değerlendirilmeye devam edildi. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanan komisyon toplantısında rapora nihai şekli verilerek oylanacak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulacak” denildi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, toplantı sonrası yaptığı açıklamada 'Umut hakkı konusunda komisyona katılan tüm siyasi partilerle uzlaştık, raporda olacak' ifadelerini kullandı.
Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin dünkü grup toplantısında yaptığı açıklamalar gündemin odağına yerleşti. Bahçeli; Abdullah Öcalan’a umut hakkı tanınması, görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ile Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in görevlerine iadesi ve Selahattin Demirtaş’ın tahliyesi çağrısında bulundu. Bahçeli, 'Anadolu huzura, Öcalan umuda, Ahmetler makama, Demirtaş yuvasına kavuşana kadar kararımız nettir' dedi.
Teröriste umut hakkı veren ve milliyetçi diye geçinen partinin zerzevatlarına iyi bakın.
Tabii canım, çıkarın bebek katilini, bir villa verin, hizmetçiler, aşçılar, vs..?? Mezardaki gencecik fidanlarımızın, evlatlarımızın UMUT HAKLARI ne olacak, Eeyyyy MİLLİYETÇİ!!!!!!! Siyasetçiler???😡😡😡😡😡😡
Mesela neden halkın öldüğü bir konuda halkla referandum yapıp ona göre karar vermiyorlar merak ediyorum