MHP'li Cemal Enginyurt: 'Kızılay Başkanı Vergi Kaçakçılığından Tutuklanmalı'

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaplan yaklaşık 8 milyon dolarlık bağışa tepki gösterdi. Bu işlemin vergi kaçakçılığı olduğunu belirten Enginyurt, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın derhal tutuklanması gerektiğini kaydetti.

Başkentgaz şirketinin Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaklaşık 8 milyon dolarlık bağışta bulunmasının doğurduğu tartışma sürüyor. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, katıldığı televizyon programında Kızılay Başkanı Kınık'ın 'Bu vergi kaçırma değil vergiden kaçınmadır' açıklamasına tepki gösterdi. Yapılan işlemin vergi kaçakçılığı olduğunu savunan Enginyurt, Kınık'ın tutuklanması gerektiğini belirtti.

"Soruşturma açılmazsa insanların hayırseverlik duyguları zedelenecek" 🎥

Enginyurt, Kızılay Başkanına soruşturma açılmaması durumunda insanların hayırseverlik duygularının zedeleneceğini ifade etti. Enginyurt ayrıca Kızılay ile ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu. MHP'li vekil, Kızılay'a yapılan kan bağışlarının hastanelerde fahiş fiyatlardan satıldığını kaydetti.

"Cumhurbaşkanının adını kullanarak kendilerine yer açıyorlar"

İktidar çevrelerinin Kızılay Başkanı Kınık'a sahip çıkması üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Enginyurt, şöyle dedi:

'Zaten sayın Cumhurbaşkanının başına ne geliyorsa bundan geliyor. Koruma ve kollama. Cumhurbaşkanının adını kullanarak kendilerine yer açıyorlar.'

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
04.02.2020

Erdoğan bahçeliye talimat verir yarında bu vekil fetöcü olmak veya hainlikle suçlanır mhpden atılır

Bu açıklamana göre suçlu Kızılay yöneticisi değil bizzat Erdoğan, hiç şaşırmadık biliyormusun Yargıyı göreve çağırıyorum ( tabi varsa ya da kaldıysa)

04.02.2020

Paralel evren falan sanırım, dünyalar karıştı büyük ihtimal

04.02.2020

Bunu başkası yapsa maliye bakanlığı anında ceza keser.

TÜM YORUMLARI OKU (24)