MHP'li Belediyeden Tuğralı Aydınlatma İçin 1 Milyon 76 Bin TL

İzmir Torbalı Belediyesi’nin AKP’de olduğu 2017’de, belediye 64 bin 700 TL’ye Osmanlı tuğralı aydınlatma yaptırdı. Osmaniye'de MHP’li Kadirli Belediyesi’nin ise benzer tuğralı aydınlatma için 2020 yılında 1 milyon 76 bin 470 TL harcadığı ortaya çıktı. 

İzmir’in Torbalı ilçesinin simgelerinden olan ve ilçenin 5 bin yıllık tarihini simgeleyen tanrıça Demeter ve kızı Kore’nin heykeli, 2017’de dönemin AKP’li belediyesi tarafından kaldırılmış ve yerine Osmanlı tuğralı aydınlatma dikilmişti. 2019’daki yerel seçimlerde CHP’ye geçen Torbalı Belediyesi, kısa bir süre sonra Osmanlı tuğralı aydınlatmayı kaldırmıştı. Benzer bir Osmanlı tuğralı aydınlatma ise 2020’de Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yapılmıştı. Kadirli Belediyesi, Kadirli-Osmaniye yolu Devlet Bahçeli Bulvarı’nın girişine Osmanlı tuğralı aydınlatma yerleştirmişti. Ancak tuğranın maliyeti, ilçede tartışma yarattı.

"Doğrudan temin usulü"

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre;  Kadirli Belediye Meclisi’nin İYİ Partili üyesi Ekrem Olgaç, belediyeye, Osmanlı tuğrasının maliyetini sordu. Belediyeden verilen yazılı yanıt ise “Osmanlı tuğrası ve yanındaki aydınlatma direklerinin maliyetinin 1 milyon 76 bin 470 lira olduğu” açıklandı. Ayrıca, yanıtta, söz konusu tuğra ve aydınlatmanın “doğrudan temin usulü” ile yapıldığı kaydedildi.

Popüler İçerikler

Devlet Tiyatrolarında Kriz! Genel Müdür Tamer Karadağlı'nın Açıklamalarının Ardından Oyuncular Tepkili
Sima Tarkan'ın İtalya Düğününün Şık ve Rüküşlerini Sizin Oylarınızla Seçiyoruz!
Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
YORUMLAR
11.10.2021

Halk, seri zamlar ile ihtiyaçlarını zar zor karşılıyorken bunlar hala ihtişam ve çarçur derdinde. Millet ne yapsın bu yapıyı ya? Parayı nasıl savuracağını şaşıranlar bir yandan, kendi gösterişli malına ve mülküne kitlenenler bir yandan ve bir boku kavrayamayan ekstrem derecede kıt güruh bir yandan... Aşırı sınanıyoruz özellikle son zamanlarda. Allah sabrını da bol bol versin.

Asıl mesele gösteriş değil! Boş işler adı altında kasan para çıkarma! başka yorumumda da yazdım. 50 bin tl lik işi 1 milyon tl yapıp ceplerini dolduruyorlar. İşte bu kadar basit bir süreci dahi adamlar çalışıyor yawww daha ne istiyonuz diye savunan davarlar var.

11.10.2021

iyi millete kışın tuğrayı kesip yedirirsiniz askıda tuğra kampanyası

Soyma şekli böyle işte! 50 bin tltlik işi 1 milyon tl yaparak devletin kasasında sürekli fazla para çıkıyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ