MHP Kararını Değiştirdi: Emeklilikte Yaşa Takılanlarla İlgili Önerge Reddedildi

TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Parti, emeklilikte yaşa takılanlara yönelik araştırma önergesinin bugün görüşülmesine dair grup önerisi verdi. AKP'lilerin 'hayır' demesine rağmen, diğer muhalefet partilerinin de oylarıyla kabul edildi. Milletvekilleri önerinin kabul edilmesini alkışlayarak kutladı. 

Genel Kurul'da yapılan görüşmede AKP yine ret verdi. Ancak MHP ise bu sefer çekimser kaldı. Böylece önerge reddedildi. Öte yandan görüşmeler sürerken MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, önergeye destek veren partisinin Grup Başkanvekili Erhan Usta'yı görevden alması dikkat çekti...

İYİ Parti'nin emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili grup önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Önergeyi açıklamak üzere İYİ Parti Grubu adına söz alan Muğla Milletvekili Metin Ergun, emeklilikte yaşa takılanların, siyasi polemik konusu olmadığını belirtti. Bunun bir hak mağduriyeti, hakları gasp edilenlerin haklarının iadesi meselesi olduğunu anlatan Ergun, 'Bu vatandaşlar ek bir şey değil, hakları olanı istiyor.' dedi.

Önerge MHP milletvekillerinin de desteğiyle TBMM'de kabul edildi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Önergenin görüşülmesinin kabul edilmesi Meclis'te alkışlarla karşılandı...

Devlet Bahçeli, Grup Başkanvekili Erhan Usta'yı görüşmeler sürerken görevden aldı.

Öte yandan, Meclis'te önerge görüşmeleri sürerken MHP cephesinde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Alınan bilgiye göre, bugün TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerde partisini Grup Başkanvekili olarak temsil eden Usta, görüşmeler devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından görevinden alındı. Bu gelişmenin ardından, MHP'nin diğer Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Genel Kurul görüşmelerine katıldı.

CNN Türk Muhabiri Ünal Kaya, MHP'deki sürpriz kararla ilgili kulis bilgilerini aktardı. Kaya şunları söyledi:

'Resmi bir gerekçe henüz duyurulmadı. Resmi olarak görevden alındığı duyuruldu. Kulis bilgileri, bugün Meclis Genel Kurulu'nda yapılan Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik destek açıklamasıydı. Bu kapsamda olduğu ifade ediliyor.Erhan Usta'yı da aradım, parti yönetimine de sordum. Ancak açıklama yapmadılar. Şunun altını çizelim, MHP açısından emeklilikte yaşa takılanlar seçim vaadi olarak dile getirilmişti. Ancak bugün Genel Kurul'daki tablo MHP'nin tasarladığı gibi gelişen bir durum değildi.Muhtemel ki bu nedenle görevli Grup Başkanvekili olduğu için ve destek verdiği için alınma söz konusu. Gelecek açıklamaları bekliyoruz'

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
24.10.2018

MHP ittifaktan ayrılma ve andımız atağıyla seçmenine ''ulan uyanış var galiba hadi bakalım'' dedirtirken bu çekimserlikle yine kaybetti. Malum parti mi? İsterse Türkiye sandığa gitmesin, seçim gecesi yine sararan haritalar, %70, %80 gibi doğaüstü oy oranları göreceğiz. Her sene inandırıcı olması için biraz daha düşük oranda tutacaklarına şımarıp daha da yükseltiyorlar. Dolayısıyla ''s.keni severler'' tablosuyla karşı karşıya kalıyoruz. Zira bu ve benzeri yaşanan tüm negatif olaylara, kısaca çöküşe rağmen oy oranları artıyorsa iki şey düşünülür; Ya devasa ve organize bir oy hırsızlığı var, ya da ülkenin %52'si kalıtsal Stockholm Sendromu'ndan muzdarip.

24.10.2018

Ülkenin %52'si kalıtsal Stockholm Sendromu'ndan muzdarip. İkinci bir ihtimal yok.

Pasif Kullanıcı
24.10.2018

boynuna tasma geçirilmiş sözde bozkurtlar.

24.10.2018

hadi bide Fetö'nün siyasi ayağının araştırılmasını konusunuda meclise getirin ve kabul edin.

25.10.2018

o istendi reddedildi ya :)

TÜM YORUMLARI OKU (114)