MGM'den Kar ve Sağanak Yağış Uyarısı! 22 İl İçin Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı Verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Muş, Bitlis, Siirt ve Batman çevrelerinde yaşanabilecek sağanak yağışın ani sel ve su baskınlarına neden olabileceğini belirterek uyarıda bulundu.

22 il için sarı ve turuncu kod verilen uyarıda, 'Ege ve Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu (Van, Malatya, Erzincan ve Iğdır dışında) ile

Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli, Muş, Bingöl, Siirt ve Batman çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.' ifadeleri kullanıldı.

Yurdun Güney ve doğu kesimlerde yağışla birlikte hava sıcaklığının 2 ila 6 derece arasında azalacağı belirtilirken, yüksek kesimlerde kar yağışı olabileceği belirtildi.

Popüler İçerikler

2025'de Eurovision'a Türkiye Adına Kim Katılmalı?
Metin Zakoğlu, Murat Kurum ile İlgili Şakası Nedeniyle AKM’den Kovulduğunu İddia Etti
İsrail Yuhalandı: Bol Kaoslu Eurovision 2024’ün Birincisi Belli Oldu!
YORUMLAR
06.12.2023

meteorolojinin yapacağı bişey varsa okul giriş çıkış saatlerinde yağış olmasın Allah'ım amin 😁

06.12.2023

Okul, iş fark etmez. Özellikle giriş ve çıkışlara denk gelir o yağmur. Bir günde yazcı olmadık biz. :)

06.12.2023

Ankaram var mı diye korkuyla bakıyorum her seferinde neyse ki yokmuş 😌 çok güzel hava ,'göz yaşım pıt ayazı' yok misss gibi daha ne isterim... aman nazar değmesin dağlara taşlara..

06.12.2023

Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar. Özlüyorum.

06.12.2023

istanbul yeşil gösteriyor tehlike yok diyor ama güven olmaz meterolojiye gerçi artık eskisi gibi de kar yağmıyor ya o da ayrı mesele :D

TÜM YORUMLARI OKU (10)