Mezuniyet Töreninden Sonra Anıtkabir'e Giden Bir Kadının Giydiği Kıyafet ve Pozu Tartışma Yarattı

Mezuniyet töreninin ardından Anıtkabir'i ziyaret eden bir kadının giydiği kıyafet ve verdiği poz sosyal medyada insanları ikiye böldü. Bazı kullanıcılar Anıtkabir'i ziyaret ederken kıyafete dikkat edilmesi gerektiğini savunurken birçok kişi de isteyen herkesin istediği şekilde gidebileceğini ifade etti. 

Gelin bakalım kimler neler söylemiş?

Anıtkabir'i ziyaret eden her vatandaş hakim olmayacağı bir heyecan yaşar içinde. Bu ziyaretlerde de genellikle giyilecek kıyafete, ayakkabıya ve saça dikkat edilir. Atatürk'ün huzuruna çıkacak olan birçok kişi kendisine özen gösterir.

Tabii bu bir kural değil elbette... Mezuniyet törenlerinden sonra topuklularla ve kısa elbiselerle de Anıtkabir'e gidildiğini çok gördük. Bu da çoğu zaman tartışmalara yol açmıştır. "İsteyen istediğini giysin" diyen de var. "Yok efendim Atatürk'ün huzuruna özenle çıkılmalı" diyen de...

Bana kalırsa isteyen istediğini giysin... Bu konunun tartışılması bile gereksiz geliyor insana. Önemli olan kişinin Atatürk'ü anmak isteyip Anıtkabir'e ziyarette bulunmasıdır.

Bu konu da zaman zaman sosyal medyada gündeme geliyor. Şimdi de mezuniyet töreninden çıkıp Anıtkabir'i ziyaret eden bir kadının giydiği kıyafet ve verdiği poz tartışma konusu oldu ve insanları ikiye böldü

Birçok insan bu giyim tarzıyla Anıtkabir'in ziyaret edilemeyeceğini savundu.

Diğer yandan da diğer kullanıcılar isteyen herkesin istediği şekilde gidebileceğini ifade etti.

Sizin bu konuda görüşleriniz nasıl? Sizce Anıtkabir'e nasıl gidilmeli?

Yorumlarda konuşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Mustafa Kemal Atatürk'ün Ebedi İstirahatgâhı, Anıtkabir 'in Eşsiz Sembolü Hakkında Bilinmeyenler
Anıtkabir Proje Yarışması'na Katılan "Alternatif Anıtkabir"leri Görmüş müydünüz?

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR

Kadının kıyafeti kimseyi ilgilendirmemekle birlikte, verilen "poz" un uygun olmadığı kanaatindeyim. Fotoyu ne amaçla çekersen çek yakışık almamış. Ata' nın manevi huzuruna teşekkür için ya da diğer duygularla çıkarken omzundan aşağı sarkıtılmış seksi bir poz olmamalıydı. Abaza Kezban resmen. Görmemiş. İstediği her yerde o pozu verebilir, Ama bir devlet büyüğü, her şeyden Önce bu ülkenin kurucusu Ulu Önder M. Kemal ATATÜRK' ün manevi huzurunda olmaz. Ata' ya açıkça küfürleriyle zarar veren cehnnem odunu Kadir Mısıroğlugillerden farkın kaldı mı ? Bu da bir çeşit Yobazlık. Kimse kusura kalmasın. Tekrar Ediyorum Giyimi değil, Bulunduğu ortamda verdiği poz gerçekten iğrenç. Dışarıda çok çok güzel olabilirsin, ama şu fotoyla aşırı iğrençsin..!

06.06.2022

Ayni fikirdeyim. Saygilar

06.06.2022

1.Her mekanın kendine özgü (yazılı olmasa da) kıyafet kuralları vardır. Bu kıyafeti kabristanda, AVM'de giyemezsin. Parkta bahçede giyemezsin. Gece kulübünde giyebilirsin. Balo salonunda, düğünde giyebilirsin. 2.Bir devlet büyüğünün makamına çıkarken de bu kıyafeti giyemezsin. Nasıl ki bir bakanın, cumhurbaşkanının karşısına bu kıyafet ile çıkmamalıysan, Atatürk'ün karşısında da çıkamazsın, eğer amaç niyet saygıysa. 3.Eğer ki mezuniyet sevincini Atamız ile paylaşmak niyetindeysen cübbenin önünü kapatıp ayakta bir fotoğraf çektirmelisin. Merdivenlere oturup fashion pozlar veremezsin. 4.Özgürlük adı altında başkalarının hak ve hürriyetlerine tacizde bulunacak hareketler yapamazsın. Artık insanların teşhirciliklerinin "özgürlük" diye servis edilmesinden gına geldi. Açık/kapalı mevzu değil ama gerçekten bazılarının giyimleri çok çirkinleşmeye başladı.

06.06.2022

Ayni fikirdeyim.

06.06.2022

Arkadaşlar, dress code denen bir şey vardır. Herhangi bir davete giderken bikini giyemezsiniz, çünkü onun yeri orası değildir. Sahilde donla gezince millet garip bakar, çünkü sahilde ancak mayo, bikini, mayokini vs giyilir. Mezar ziyaretinde ise yine dress code uygulanır ve olabildiğince kapalı şekilde gidersin. Kime olursa olsun, bu normal sayılamaz. Buna destek çıkanlar varsa görgü kurallarından bihaber yaşıyordur.

06.06.2022

normalde sen haklısın da eleştiren o açıdan yaklaşmıyor işte ki orası sadece bir kabristan değil. evet kabir ama anıtkabir, aynı zamanda bir müze ve anıt. o yüzden "dress code" konusunda da esneklik olabilecek bir yer olarak düşünülebilir

TÜM YORUMLARI OKU (158)