Mezarlıktan Turşu Ellemeye Regl Dönemiyle İlgili Belki de İlk Kez Duyacağınız Batıl İnançlar

Türkiye'de regl döneminde kadınlar birçok durumla, batıl inançla mücadele ediyor. Twitter'da da birçok kadın regl olduklarında karşılaştıkları durumları, belki de ilk kez duyacağınız batıl inançları paylaştı.

"Halam geldi?, Anavatan kan ağlıyor?" gibi cümlelerle önce regl olduğumuzu saklamaya çalıştık. Regl olduğumuz günler 'hastayım' yalanına başvurduk.

Bu da yetmedi regl olduğumuzda lanetli muamelesi gördük. Biliyorsunuz halkımız hurafelere, batıl inançlara inanmayı pek seviyor.

Regl olmakla, regl olan kadınla ilgili de ülkemizde birçok batıl inanç var. Twitter'da birçok kadın bunları paylaştı. Yazılanlar ise okuyan herkeste şok etkisi yarattı.

Regl olmakla ilgili sizin bildiğiniz başka bir batıl inanç var mı?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

İlişkideki İlk Gün ve Son Hallerini Paylaşan Genç Çiftin Değişimine Gelen Yorumlar
Yıllar Önce Yazdığı Kitap ve Nişanlısı Arasındaki İlginç Tesadüfü Anlatan Kullanıcı Yok Artık Dedirtti!
Müslüman Kızların Uzatarak Teşekkür Etmesini Etik Bulmayan Adama Gelen Tokat Gibi Yanıtlar!

Popüler İçerikler

Korkunç İstismar İddiası: 13 Yaşındaki Çocuğa 'Görüntülerin Elimizde' Diyerek Cinsel Saldırıda Bulundular!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
10.08.2023

bir kez daha aileme minnet duydum. bu ne cehalet be arkadaş, kusucam yeminle artık. hele regl olunca yıkanmamak nasıl bir pislik ya. bir aeada yaşamak zorunda olduğumuz insan(!)lara bak

14.08.2023

Asıl regl olunca daha sık yıkanmalı bence çünkü hormonlardan vücut kokuları çok ağırlaşıyor.

10.08.2023

ayy geçen benim komşu da turşu yapacak elimi sokamam bozulur ddi hayırdır dedim reglim dedi, o halde reglken yemek de yapmayalım dediğimde "o başka bu başka" ddi. nesi başka amk yine elini sokuon içine. Allah'ım böyle şeyler duymadığım için aileme gerçekten minnettarım.

11.08.2023

Regl iken karin bolgemizden bir gaz salgilaniyor ve o da tursu vs gibi salamura ya da mayali seyleri bozuyor bu bilimsel bir bilgi 😊

10.08.2023

En bombası ilk defa regl olana tokat atma adeti. Kadın olmanın sorumluluğu bir tokat gibi yüzüne çarpsın diye 🤦🏻‍♀️ Bu kadar olağan bir süreci nasıl da büyütüp omuzlara yük edebiliyorlar anlamış değilim.

TÜM YORUMLARI OKU (27)