Mevlüt Çavuşoğlu'nun Seçim Afişleri İçin Toplatma Kararı

Antalya Muratpaşa 1. İlçe Seçim Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) itirazı üzerine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, milletvekili adayı olarak seçim propagandasında kullandığı görselde Türk Bayrağı yer aldığı için bilboardlardan kaldırılmasına karar verdi.

AK Parti Antalya Milletvekili Adayı olan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun seçim çalışmalarında kullanılan propaganda görselinde Türk Bayrağı da yer aldı.

CHP’nin itirazı üzerine, Muratpaşa 1. İlçe Seçim Kurulu Seçim Kanunu’nun 58. Maddesi’ne göre “propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbu üzerinde Türk Bayrağı ve dini ibarelerin bulundurulması” yasak olduğu için söz konusu afişin kaldırılmasına karar verdi.

Kurul, afişi toplamaları için Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazarak gönderdi.

Popüler İçerikler

Boykot Çağrısı İşine Mal Oldu: Aybüke Pusat'a Partnerinden Destek Gelmeyince Hayal Köseoğlu Tepki Gösterdi!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Boykot Çağrılarına Soruşturma Başlattı
Burnunu Sıktı Yerde Kaldı! Mourinho'dan Okan Buruk'a Fiziksel Müdahale
YORUMLAR
01.05.2023

allahım hukuk devleti gözlerim yaşardıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı nolur artık hukukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

01.05.2023

Eski hakim...

Pasif Kullanıcı
01.05.2023

Memleket Partisi: %15.45 Zafer Partisi: %15.45 Ak Parti: %52.63 CHP: %47.37 Bir istatistik yaptım ATA İTTİFAKI ile Muharrem İnce'yi bir tuttum. Bence seçim sonuçları böyle olacak ve kazancağız.

01.05.2023

Nebati sen misin ksmsmsmsksksna

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ