Metropoll'den Seçim Anketi: Kilit Partilerin Oylarında Dikkat Çeken Düşüş!

Metropoll Araştırma, ocak 20124 genel seçim anketini yayınladı. Ankete göre kilit olarak görülen Yeniden Refah, Memleket, TİP gibi partilerin oylarında düşüş var. Suriyeli karşıtlığı üzerinden yoluna devam eden Zafer Partisi ise oy artırmayı başarmış gözüküyor. 

Metropoll Araştırma, Ocak 2024 için yaptığı milletvekili seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Ankette en dikkat çeken hususlardan biri görece daha küçük ve kilit olarak görülen siyasi partilerin oylarındaki değişim.

Yerel seçimler öncesi gözlerin üzerine çevrildiği Yeniden Refah oylarında ankete göre düşüş var. 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 2,86 oy alan Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi'nin oy oranı kararsızlar dağıtıldıktan sonra 1,9 olaraka gözüküyor.

Geçen seçimde Türkiye genelinde 1,72 oy alan Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) oyu ise yüzde 1,3 olarak çıktı.

Yine ankete göre, yeni kurulan ve iyi bir ivme yakalayan Muharrem İnce liderliğindeki Memleket Partisi'nin oyu ise 0,9'lardan 0,6'lara inmiş durumda.

Metropoll'ün ocak ayı anketine göre, kilit partiler içinde oyunu en çok artıran parti ise Zafer. Suriyeli karşıtlığı üzerinden yürüttüğü politikalarla zaman zaman yoğun şekilde eleştirilen Zafer Partisi'nin oyu ise yüzde 2,28'den 3.2'ye çıkmış.

Metropoll ocak ayı genel seçim anketi genel görünüm 👇

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Ankara Etimesgut'tan Seçim Anketi: Behzat Ç.'nin Oyu Ne Kadar?

👇

Cumhurbaşkanlığı Seçimini Bilen 3 Anket Firması İstanbul Seçimleri İçin Ne Gösteriyor?

👇

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Adayı Gökhan Zan Oldu

👇

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı'dan 'Turistik Seyahat' Eleştirilerine Yanıt: "Gönlüm Rahat"

Popüler İçerikler

Tüyler Diken Diken: Sertab Erener 21 Yıl Sonra Yine İlk Gün Gibi Eurovision'u İnletti!
2025'de Eurovision'a Türkiye Adına Kim Katılmalı?
Afra Saraçoğlu'nun "En İyi Kadın Oyuncu" Ödülünü Alırkenki Panik Tavrı Tartışma Yarattı!
YORUMLAR
12.02.2024

Ülkede mülteci işgalini sorun eden sadece Zafer Partisi mi varmış? Diğerleri marjinal, hümanist akımlar ve Cihangir solcularının güdümüne mi girmişler ne olmuş? Hadi Mafya Hareket Partisi ve Arapçı Ampul Partisi'ni geç. Ne oldukları zaten belli.

12.02.2024

Besim Tibuk'un eski bir videosuna denk geldim. Tek cumleyle ozetliyor, turk milleti yobazdir diyor, dogru da soyluyor. Onun icin neyi ne kadar yaptiginin bir anlami yok, degistirilemeyen seyler var iste. Ataturk bile duzeltemediyse bu toplumun zihniyetini, su anda muhalefetten birsey beklemeniz sacma zaten. Turkiyede her kim ki iktidara gelmistir, bilinki bu yobazlik meselesini iyi anlamis, nasil kullanacagini bilmistir. Sonucta insanlar takintilari kullanilarak manipule edilebilir.

12.02.2024

Dün de yazdım yine soylicem partilerin basiretsiz oluşuna bağlıyorum bunu, kendi başarısızlıkları ve iş bilmezliklerinin sonucu başka bişey değil. Geri kalan %52 den bağımsız olarak söylüyorum insanları kendilerine çekmek zor olmasa gerek, az örnek alsalar malûm oluşumu.

TÜM YORUMLARI OKU (5)