MetroPOLL Araştırma: Seçimlere Rekor Katılım Bekleniyor

MetroPoll tarafından nisan ayında yapılan araştırmaya göre 14 Mayıs seçimlerine rekor katılım bekleniyor. 

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere artık sayılı günler kaldı. MetroPoll Araştırma şirketi tarafından nisan ayında yapılan ankete göre, Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinden biri olan 14 Mayıs seçimlerine rekor katılım bekleniyor. 

MetroPoll Araştırma şirketinin sahibi Özer Sencar'ın paylaştığı ankete göre, katılımcıların yüzde 84,1’i bu seçimde 'kesinlikle' oy kullanacağını belirtirken, yüzde 11,3’ü 'büyük ihtimalle' oy kullanacağını söyledi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

En yüksek oran CHP, en düşük oran İYİ Parti seçmeninde

Partiler özelinde bakıldığında en yüksek katılım CHP, en düşük katılım İYİ Parti seçmenlerinde bekleniyor.

24 Haziran 2018 milletvekili seçiminde CHP'ye oy verenlerin yüzde 90’ı 'kesinlikle' oy kullanacağını belirtirken bu oran İYİ Parti seçmeninde 75,2.

Ankette 'kesinlikle' oy kullanacağını söyleyenler AK Parti seçmeninde yüzde 88,9, HDP’de yüzde 81,5, MHP’de yüzde 82,5 oldu.

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
07.04.2023

AKP'nin diktasını konuşturduğu 2019 yerel seçimlerinde sadece İstanbul'da 1.7 milyon kişi sandığa gitmedi. Gitmeyin anam. Sizin yerinize parası 20 kat daha değerli olan gurbetçiler, en az üç yerden maaş alan vasıfsızlar, AKP çocukları, sabır ve şükür telkinleri ile dizginlenen cahiller gider.

07.04.2023

Ben bunu yıllarca söyledim; 2014 CB seçimlerine bakalım, sandığa katılım oranı %77.05... Erdoğan %51.65 ile ilk turda kazanmış. %22,95 içerisinden en az %15 'i "ne de olsa kazanamayacağız" diyen pesimist muhalifler. %2 'si sandığa gitse, seçim ikinci tura kalacak. İkinci turda sandığa gitmeyen %13 'lük muhalif kesim "galiba kazanabiliriz" diyerek sandığa gidecek, belki de bu düzenden 2014 'te kurtulacaktık. Ülke zaten o yıldan itibaren yokuş aşağı gitmeye başladı. Aynı şey 2018 CB seçimlerinde de geçerli. Bunun ispatını 2019 İstanbul yerel seçimlerinde yaşadık. İlk etapta 13 bin, yenilenen seçimde 800 bin fark oldu. "Ne de olsa kazanamayacağız" diyerek sandığa gitmeyen pesimist muhalif seçmen, 13 bin fark ile kazanıldığını görünce "ulan galiba kazanıyoruz" diyerek yenilenen seçimde sandığa gidip 800 bin farka neden oldu. Özetle, bu iktidarın 20 yıldır başımızda olmasına neden olan, eleştirdiğimiz yandaşlar kadar, saçma sapan gerekçeler ve bahaneler ile sandığa gitmeyen muhaliflerdir.

Pasif Kullanıcı
07.04.2023

Bu seçim ülkenin bir kuzey kore olup olmama seçimi.Bilmeyenler biraz yazıp araştırsın.Anlarmı bilmem ama ağzı açıp kalıp salyaları akar. o kesin.

08.04.2023

fazla uzağa gitmeye gerek yok türkmenistan da akpli geleceğimize dair güzel bir örnek olur ona da baksınlar

07.04.2023

ak Parti'ye verecekler seçimden önce ailecek geberse keşke

Senin gibi Hitler zihniyetliler sayesinde benim gibi kararsızlar AKP ye oy vermeyi düşünüyor...

TÜM YORUMLARI OKU (18)