7 Adımda Metrobüste Oturma Sanatı

Kaynak: Metrobüste Oturma Sanatı | Modern Dergi

İstanbul’da yaşıyorsanız metrobüs işkencesini her gün çekiyor olma ihtimaliniz muhtemeldir. Peki bu havasız insan aracında koltuklar ne için yapılmış?

Metrobüsün gözükmese bile oturmak için yapılmış, koltuk adı verilen yerleri mevcut. Siz önünüzdeki adamın koltuk altını koklarken bazı insanlar krallar gibi yolculuk yapıyorlar. Şaşırdınız mı? Şaşırmayın eğer sizde tavsiyelerimizi dinlerseniz bir gün metrobüste oturma şansını elde eldebilirsiniz.

İlk durağından bile ağzına kadar dolu kalkan bu araçlarda ayakta durmak bile mucizeyken oturmak ayrı bir mucize. Buyurun bu sanatın detaylarını inceleyelim.

1. İlk Durakta Şansınız Daha Yüksek

Orta duraklardaysanız kesinlikle ana duraklara gitmeniz gerekiyor. Bunlar Zincirlikuyu, Cevizlibağ, Avcılar, Tüyap ve Söğütlüçeşme’dir. Bu duraklardan kalkan araçlarda oturma olasılığınız çok daha yüksek. 2-3 durak varsa hiç düşünmeden zıt istikamete giden bir metrobüse binin ve bu duraklara ulaşmaya çalışın. Unutmayın 3 durak ayakta gitmek 33 durak ayakta gitmekten iyidir.

2. Ön Kapıda Durun

2014 yılı başlangıcı itibariyle metrobüs hattında hizmet veren 5 çeşit araç bulunuyor  ve hepsinde kapı hizası farklı yere gelmekte. Eğer ön kapıyı tercih ederseniz, çift körüklüsünden sarısına kadar hepsi aynı hizada, tam önünüzde durmak zorunda kalacak. Ancak yanınızda arkadaşınız, sevgiliniz varsa aşağıdaki alternatifi denemelisiniz çünkü metrobüsün ön tarafı genelde tek kişilik koltuklardan oluşuyor.

3. Çift Kişilik Koltuk ve Orta Kapı İlişkisi

Eğer yanınızda birisi varsa ve birlikte seyahat etmek istiyorsanız, körüğün hemen önündeki veya arkasındaki kapıya yönelmenizde fayda var. Arka kapı ne kadar daha cazip gelse de, şark köşesi olarak tabir ettiğimiz bölge sizden daha büyük bir arkadaş grubu tarafından kapılacak, kapılmasa bile dar olduğundan ayakta gitsem daha iyiydi dedirtecektir. Arka kapıyı tercih etmeniz için ya bavulunuzun olması yada en az 3 kişilik bir arkadaş grubunuzun olması gerekir.

4. Plan Yapın!

Abartmıyoruz metrobüs bu, plansız atlarsanız saniyeler içerisinde ayakta kalırsınız. Oturacağınız koltuğa bir aslanın ceylana yaklaştığı gibi yaklaşmalı, avınıza saldırmalısınız. Eğer tek kişiyseniz ön taraftaki tekli koltuklardan birini gözünüze kestirin ve kapılar açıldığı anda saldırın.

5. Sıra Beklemekten Usanmayın

Eğer gerçekten oturmak istiyorsanız sıra beklemekten usanmamanız lazım. Hesaplarımıza göre normal saatlerde ortalama 2 dakikada bir metrobüs kalkmakta. 2 dakika ayakta beklememek için 20 dakika ayakta sıkışık bir şekilde yolculuk yapmayın. En önemli nokta ise sakın sıranın en önüne gelmeden kapıya yönelmeyin. Arkadan geçsene kardeşim tarzında haykıran amcaları, teyzeleri duyabilirsiniz, onlara aldanmayın. Laf yemek istemiyorsanız geçememiş gibi yapın sanki yan taraftaki sizi çok sıkıştırmış ilerleyememişsiniz gibi yapın. Yine laf edeceklerdir ama içlerinden.

6. Babanızı Tanımayın!

Metrobüs 21. Yüzyılın en ilkel ulaşım aracıdır. Araca adım attığınız anda herkes mağara adamına dönüşür. İnsanlığınızı bir kenara bırakın ve oturduğunuz yeri kesinlikle başkasına vermeyin. Yer verdiğiniz kişi size teşekkür etmeyecektir bunu unutun. Metrobüsün içerisindeki herkes düşmanınız, herkes potansiyel avcıdır bunu sakın unutmayın. Vicdanınızı rahatlatmak amacıyla sürekli camdan dışarı bakın, son ses müzik dinleyin yada kitap okuyun etraftaki kimseyi görmemeye çalışın.

7. Kendinize Güvenin

Her şeyden önce kendinize güvenin. Durağa girdiğiniz andan itibaren “Bunu başaracağım, bunu yapmalıyım” gibi cümleler ile kendinizi gaza getirin. Heyecan yapmayın size inanıyoruz bir gün o koltuğa oturacak ve kalkmayacaksınız.

Popüler İçerikler

Acun Ilıcalı Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Yeni Takımı Slovenya'dan
Daron Acemoğlu'nun Atatürk Hakkındaki Yorumlarına Gelen Tepkiler
TikTok Fenomenleri Çağla ve Cansu Arasında ‘Erkek’ Kavgası Çıktı: Cansu, Çağla’yı Silahla Vurdu