Metrekaresi 250 Dolar: İstanbul’un En Pahalı Caddesi Yine Değişmedi!

İstanbul’un lüks caddelerinde kira fiyatlarını ve doluluk oranlarını inceleyen bir rapor yayınlandı. Rapora göre Nişantaşı’ndaki Abdi İpekçi Caddesi İstanbul’un en pahalı caddesi oldu.

Caddedeki dükkanların fiyatları son 8 yılın en üst seviyesine çıkarak metrekare başına 250 dolar olarak ölçüldü.

Cushman & Wakefield I TR International isimli şirket İstanbul’un en lüks caddelerini inceleyen bir rapor hazırladı.

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı bölgesini kapsayan İstanbul Alışveriş Caddeleri Raporu'na göre, Nişantaşı bölgesinde yer alan Abdi İpekçi Caddesi, bir önceki yıl olduğu gibi metrekare başına 250 dolarla son 8 yılın en yüksek birincil kira bedeline sahip cadde unvanını sürdürdü.

Abdi İpekçi Caddesi dünya başkentlerini geride bıraktı.

Bu rakamla Amsterdam, Prag ve Helsinki'nin önde gelen alışveriş caddelerini geride bırakan Abdi İpekçi'yi, metrekare bazında aylık 220 dolarla İstiklal Caddesi, 150 dolarla Bağdat Caddesi izledi.

Yabancı markalar en çok Bağdat Caddesi’ni tercih etti.

Önceki yıl olduğu gibi 2024 yılında da en fazla yabancı marka sayısının yüzde 21 seviyesiyle Bağdat Caddesi'nde olduğu görülürken, onu yüzde 17 ile Nişantaşı bölgesi, yüzde 15 ile İstiklal Caddesi takip etti.

Nişantaşı hem ulusal hem de uluslararası lüks markaların başlıca merkez bölgesi olmakla beraber, bünyesindeki ünlü restoran ve kafeleriyle öne çıktı.

Bağdat Caddesi, lüks ve üst segment markaların yanı sıra çok katlı mağazacılığın da yer aldığı geniş yelpazede ulusal ve uluslararası markaları barındırırken, İstiklal Caddesi çok sayıda ulusal ve uluslararası perakendeciler ile kültürel ve tarihi eserlere, müze, tiyatro, restoran ve elçiliklere ev sahipliği yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Evliliğin İptalini Talep Etti! İnan Kıraç'ın Adli Tıp'ta Verdiği Yanıtlar Ortaya Çıktı: Erdoğan'ı Tanıdı
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Orta Asya Devletlerine Tepki Gösterdi
Şehidin Naaşına 3 Yıl Sonra Ulaşıldı: Vasiyeti Ortaya Çıktı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Anlamak İsteyene: Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İsteyen Kadınların Yeni Akımı Çok Beğenildi
İsrail'in Eurovision'da Men Edilmediği Açıklandı: 5 Ülke Eurovision'dan Çıktığını Açıkladı
Sinan Akçıl ve Burcu Kıratlı'nın Boşanmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Devreye Girdiği Ortaya Çıktı
YORUMLAR

100 m² dükkan olsa 1 milyon kira oluyor kafayı yemiş bunlar yeniden inşa edilir o dükkan be manyak mısınız siz

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ