Usta oyuncu Metin Akpınar, katıldığı bir televizyon programında Cem Yılmaz ile ilgili 'Cem Yılmaz'ı çok beğeniyorum. Çok zeki çocuk, mükemmel işler yapıyor. Ama aktör kumaşı zayıf' sözlerinin dolayı özür diledi. Akpınar, 'Öğretmenliğin dozunu kaçırdıysam Cem’den ve sevenlerinden çok özür diliyorum' dedi.
"Hocadır" ne söylese yeridir. Eksiklik görmüş, eleştirmiş. Metin Akpınar "kıvırmaz" . Yanlış anlaşıldığını düşününce üzülmüş ve özür dilemiş. Biz buna aldırış etmiyeceğiz, Cem Yılmaz da kırılmayacak ve yapıcı bir eleştiri olarak algılayacak. Usta-Çırak arasındaki bir mesele bu. Keşke bu diyalog kamuya açık olarak değilde Metin Akpınar ve Cem Yılmaz arasında yüz yüze gerçekleşseydi. Biz de bundan haberdar olmasaydık. Cem Yılmaz azıcık buna bozulmuş. Yoksa Cem Yılmazın kalitesini kimse inkar edemez.
Günümüz politikacılarının olması gereken, en azından bizim beklediğimiz seviye bu. Tabi nerde bu üslup bunun yanından bile geçemezler.
Metin hocanın eleştirisi bence yerinde olmuştur. Zaten eleştirisini hakaret boyutunda değil öğretmen boyutunda olduğunu düşündüğüm için Cem Yılmaz ında buna ters tepki verdiğini sanmam. Hayat bir eğitim alanıdır ölene kadar insanlar öğrenenmeye devam ederler. Tecrübe paylaşıldıkça eğitim devam eder. Metin Akpınarında özür dilemesi o büyüklüğünden bence.