Meteoroloji Uyardı: 19 İlde Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı! Yarın Hava Nasıl Olacak? 17 Ocak Hava Durumu...

Soğuk hava dalgası tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Kar yağışı ülkenin belirli kesimlerinde şiddetini artırırken Meteoroloji, 19 şehir için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Ülkenin özellikle kuzey kesimlerinde kar yağışının şiddetini artırması tatil haberlerini beraberinde getirdi. Peki Meteoroloji'nin uyardığı 19 il hangileri? Sarı ve turuncu kodlu uyarı hangi iller için geçerli? Yarın hava nasıl olacak? 17 Ocak Pazartesi hava nasıl? İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu raporunda yarın 19 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı. Hava durumunun ülke genelinde kötüleşmesi ve soğuk hava dalgasının etkisi altına girilmesi ile yağışlar da artmaya başladı. Peki yarın hava nasıl? 17 Ocak Pazartesi hava durumu nasıl? İşte detaylar...

Yarın Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Karadeniz Bölgesi'nin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Kar Yağışı ve Çığ Uyarısı

Yağışların Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve zirai don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı!

Sarı uyarı yapılan iller: Bolu, Karabük, Samsun, Ordu, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak.

Turuncu uyarı yapılan iller: Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Van, Hakkari

Şiddetli Fırtına Uyarısı

Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ile Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) bekleniyor.

Bu sebeple çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılar yapılıyor. 

Yetkililer, kuzey iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları özellikle uyarıyor.

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı