Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 11 İle Sarı Kodlu Uyarı! Hava Durumu Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu tahmin raporunu yayınlamıştı. Ülkemizde bazı kesimlerin bu hafta itibariyle sıcak havaları geride bırakıp sağanak yağmurlu bir döneme giriş yapacağı duyurulmuştu. Bugün yapılan yeni uyarılarda, 11 il için sarı kodlu uyarı verildi. Aynı zamanda Rize Valiliği tarafından sel, su baskını, heyelan ve yıldırıma karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu. Peki hava nasıl olacak? İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Orta ve Doğu Karadeniz için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Aynı zamanda Doğu Akdeniz'de 11 il için kuvvetli sağanak olasılığıyla sarı kodlu uyarı verildi.

Giresun, Ordu, Samsun ve Trabzon'da kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklenirken, Rize geneli ve Artvin'de yer yer çok kuvvetli sağanak bekleniyor.

Doğu Akdeniz'de sarı kodlu uyarı verilirken gök gürültülü sağanak yağış beklendiği söylendi.

MGM tarafından yapılan açıklamada bugün öğlen saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'de gök gürültülü sağanak yağışın Osmaniye, Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Hatay'da kuvvetli olması bekleniyor. Vatandaşların sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, yıldırım ve ulaşımda aksaklıklara karşı dikkatli olması söylendi.

Rize Valiliği'nden yapılan uyarıda vatandaşların sağanak yağışın sebep olabileceği sele karşı dikkatli olmaları istendi.

'Yapılan son değerlendirmelere göre yarın (salı) sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Giresun ve çevreleri ile Trabzon'un batı ilçelerinde kuvvetli, metrekareye 30-60 kilogram, Rize il geneli ile Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli, metrekareye 60-90 kilogram olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

12 Eylül Pazartesi Hava Durumu: 12 Eylül Hava Nasıl Olacak? Pazartesi Yağmur Yağacak mı?

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede