Meteoroloji'den Sis ve Buzlanma Uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren Ordu ve Giresun çevrelerinin aralıklı hafif yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege'nin kıyı kesimlerinde kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • SİS UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde güney ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR Parçalı ve çok bulutlu 9

BİLECİK Parçalı ve az bulutlu 11

BURSA Parçalı ve az bulutlu 14

İSTANBUL  Parçalı ve çok bulutlu 13

EGE

Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 12

DENİZLİ Az bulutlu ve açık 16

İZMİR Az bulutlu ve açık 14

MUĞLA Az bulutlu ve açık 15

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA Az bulutlu ve açık 20

ANTALYA Az bulutlu ve açık 20

BURDUR Az bulutlu ve açık 17

MERSİN Az bulutlu ve açık 18

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Az bulutlu ve açık 11

ESKİŞEHİR Az bulutlu ve açık 11

KAYSERİ Az bulutlu ve açık 9

NİĞDE Az bulutlu ve açık 11

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu 7

KARABÜK  Parçalı ve çok bulutlu 9

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu 11

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu 11

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Ordu ve Giresun çevrelerinin aralıklı hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ARTVİN Parçalı ve çok bulutlu 7

ORDU Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı hafif yağmurlu 13

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 12

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu 12

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM  Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 1

MALATYA Az bulutlu ve açık 12

ŞIRNAK Az bulutlu ve açık 10

VAN Az bulutlu ve açık 5

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde, bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 16

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 17

MARDİN Az bulutlu ve açık 13

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 19

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'in doğusunda fırtına; Marmara ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), doğusu 5 ila 7 (40-60 km/s), öğleden sonra 6 ila 8 (50-75 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, öğleden sonra kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m batısı 1,5 ila 2,5m öğleden sonra doğusu 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), açıkları 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, orta ve kuzeyi 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan, Antalya Körfezi kuzeydoğudan, akşam güneydoğudan, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan, batısı güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!