Meteoroloji'den "Sıcaklar Geliyor" Uyarısı! Yurt Genelinde Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlamış olduğu habere göre hava durumu raporu açıklandı. Kasım ayına girilmesiyle beklenen 'pastırma sıcakları' etkisini erken göstermeye başladı. Ekim ayında yaşanan şiddetli yağışlar bir süreliğine yerini sıcak havalara bırakacak. Uzmanlar sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normallerine göre 4 ile 6 derece kadar üzerinde ilerleyeceğini belirtti. İşte Meteoroloji tarafından açıklanan hava durumu tahmini raporu...

Kasım ayının ilk haftasının sonuna gelirken alışılmış yağmurlu hava yerini birden sıcaklara bıraktı. Haftanın sonuna kadar hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde ilerleyeceğini belirten uzmanlar vatandaşları sevindirdi.

Sıcaklıklar Artıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: 

  • Marmara Bölgesinde gün içinde ise parçalı az bulutlu bir hava var. Sıcaklık bölge genelinde 20 ile 25 derece aralığında seyrediyor.

  • Ege Bölgesinde hava az bulutlu. Sabah saatleri ise sisli. Sıcaklık İzmir’de 28, Afyon’da 22 derece. Cumartesi günü gökyüzünün de sıcaklığın da durumu benzer şekilde olacak.

  • Akdeniz Bölgesinde gökyüzü az bulutlu. Sıcaklık 26-27 derecelerde. Hafta sonu da gökyüzü de sıcaklıklar da durumunu koruyacak.

  • İç Anadolu Bölgesinde sis etkili. Bölgenin batı kesimlerinde gün içinde hava az bulutlu olacak. Sıcaklık 19-20 derecelerde ölçülüyor.

  • Karadeniz Bölgesi parçalı bulutlu. Yer yer sisli bir hava olur. Cumartesi günü de durum benzer şekilde. Pazar günü ise bulutlar yoğunlaşabilir.

  • Doğu Anadolu Bölgesinde hafta sonu dahil hava parçalı az bulutlu. Bölgenin kuzeyinde sis etkili olacak. Sıcaklık Erzurum’da 14, Malatya’da 19 derece.

  • Güneydoğu Anadolu Bölgesinde önümüzdeki üç günlük dönemde gökyüzü az bulutlu. Sıcaklık Gaziantep’te 24, Şanlıurfa’da 29 derece ölçülüyor.

5 Kasım Hava Durumu

6 Kasım Hava Durumu

7 Kasım Hava Durumu

Popüler İçerikler

Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!