Meteoroloji'den Pazar Günü İçin 'Tropik Fırtına' Uyarısı: 'Sel, Su Baskını, Hortum Görülebilir'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tropik fırtınayla ilgili yeni bir uyarıda bulundu. Meteeoroloji'den gelen uyarıya göre pazar günü bir çok şehirde çok kuvvetli ve şiddetli sağanak, gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 

Türkiye'nin tropik bir fırtınayla karşı karşıya olduğu daha önceden duyurulmuştu👇

Türkiye Önümüzdeki Günlerde, İtalya Üzerinden Gelen Hesaba Katılmamış Bir Tayfunla Karşı Karşıya Olabilir!

Meteoroloji, fırtınanın Türkiye'de pazar günü etkili olacağını duyurdu.

Meteorolojinin yaptığı son uyarıya göre 30 Eylül Pazar günü fırtınadan şu bölgeler etkilenecek.

Sel, su baskını, yıldırım, hortum, ulaşımda aksamalar olabilir.

Meteoroloji yaptığı açıklamada seli su baskını, yıldırım gibi aksaklıkların meydana gelebileceğini ve vatandaşların tedbirli olması gerektiğini söyledi. Yapılan açıklama şu şekilde:

'Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Akdeniz üzerinde oluşan tropik fırtınanın, 30.09.2018 Pazar günü ülkemizin batı kesimlerini etkilemesi bekleniyor. Bu sistemle birlikte Ege’nin batısında (İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa), Marmara’nın batısında (Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne’nin güneyi ile batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul’da) yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) , Çanakkale ve Muğla ile İzmir ve Balıkesir’in batı kesimlerinde yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, hortum , ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Tropik fırtınanın yön şiddet ve etkileyeceği alan konusundaki olası değişiklikler Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel tahmin ve uyarılarından takip edilmelidir.'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca, Twitter hesabından pazar günü etkili olması beklenen fırtınanın olası olumsuzlukları hakkında uyarılarda bulundu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

AFAD da benzer bir paylaşımla vatandaşları fırtınaya karşı uyardı👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
28.09.2018

Böyle bir olay gerçekleşirse kimse geçmiş olsun demeyecek veya iyi dilekler iletmeyecek. "İzmir işte gavur memleketi Allah çarptı" diyecekler. Şimdiden sinir oldum.

Pasif Kullanıcı
28.09.2018

Arabistan'da bir felaket olsa Allah imtihan etti olur 😑 cahil zihniyet işte

28.09.2018

Valla tek düşündüğüm mahallede beslediğim kedicikler oldu. Ne yapsam nasıl korumaya alsam onu düşüyorum.

28.09.2018

kardes bi kutuda eve al 1-2 gunluk olmelerinden iyi aileni filan bos ver can kurtariyosun sonucda ailenin 2 kelimesi 1 hayatdan onemli olamaz asla

28.09.2018

Son 10-15 yıldır bu tip doğa olaylarında artış var bilim adamları bunu küresel ısınmayla okyanuslardaki deniz suyunun buharlaşmasının artmasına bağlıyordu. Tropik fırtınaların oluşumunda karbondioksit gibi sera etkisine yol açan gazların toplanmasıyla, atmosferin ısınması arasında paralellik bulunuyormuş. Yani dünyayı kirlettikçe küresel ısınma artıyor bu olaylar artık yaşadığımız coğrafyada da olmaya başlayacak.Fark etmişsinizdir son bir kaç yıldır yağmur sağanak ve dolu şeklinde yağıyor. İstanbul'a ceviz büyüklüğünde dolu yağmazdı.Coğrafyamızda alışık olmadığımız olaylar. Yaşarsak ders çıkarmaya da alışık değiliz.

28.09.2018

ders cikarsalar nolacag artik cok gec herseyin kotusu irelide dunyalilar gorucek dunya artik insan virusunu istemiyor yeter bana beton vurdunuz yeter ormanlari kesdiniz diyor

TÜM YORUMLARI OKU (28)