Meteoroloji'den 'Kuvvetli Yağış' Uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, batı, kuzey ve iç kesimlerinin yağmur ve sağanak, Marmara ve Kıyı Ege'nin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; sabah saatlerinde Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta, Zonguldak, Düzce, Bolu ile Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinde, öğle saatlerinde Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacağı Doğu Karadeniz kıyılarında 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, Marmara'nın batısında kuzeydoğudan hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Sabah saatlerinde Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta, Zonguldak, Düzce, Bolu ile Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinde, öğle saatlerinde Ordu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden, batısında kuzeydoğudan kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BURSA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

EDİRNE Çok bulutlu, öğle saatlerınden sonra aralıklı sağanak yağışlı 11

İSTANBUL Çok bulutlu, ilk saatlerde Anadolu Yakası ile zamanla il geneli aralıklı sağanak yağışlı 11

KIRKLARELİ Çok bulutlu, öğle saatlerınden sonra aralıklı sağanak yağışlı 10

EGE

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, ilk saatlerde iç kesimlerde karla karışık yağmur, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere sabah saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 13

İZMİR Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

MANİSA Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

MUĞLA Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15

AKDENİZ

Parçalı, batı kesimlerinin çok bulutlu, Batı Akdeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Isparta çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın iç ve batı kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu 23

ANTALYA Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

HATAY Parçalı ve çok bulutlu 24

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu 22

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri ile Aksaray ve Nevşehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 14

ÇANKIRI Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

ESKİŞEHİR Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 12

KONYA Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 17

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur olmak üzere, sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 9

DÜZCE Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 12

KASTAMONU Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 11

ZONGULDAK Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 10

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, zamanla çok bulutlu, Orta Karadeniz bölümü ile akşam saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerrinde Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 21

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 20

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 20

TRABZON Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 22

DOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, kuzey ve batısı ile Şırnak, Bitlis ve Muş çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZİNCAN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 16

ERZURUM Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 12

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 17

VAN Parçalı, zamanla çok bulutlu 14

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu 21

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu 20

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu 24

SİİRT Parçalı ve çok bulutlu 22

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'de fırtına, Orta ve Doğu Karadeniz, Kuzey Ege ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de batı ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/saat) batısı batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 ilk saatlerde 7 gece 8(30-50 ilk saatlerde 60 gece 80 km/saat), Doğu Karadeniz’de Batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) ilk saatlerde batısı güneydoğudan 4 ila 6 akşam 7 (30-50 akşam 60km/s) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, doğusunda 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak sağışlı, Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan akşam ve gece kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat), zamanla 4 ila 6 (30-50 km/saat), gece 5 ila 7 (40-60 km/s), Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan, gece kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m güneyi 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu batısı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan ilk saatlerde güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/saat), batısı öğleden sonra 5 ila 7 (40-60km/s), Doğu Akdeniz'de Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s) ilk saatlerde doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m batısı 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan gece ve sabah güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde,Dalga yüksekliği: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!