Meteoroloji'den Ankara ve İzmir Dahil 24 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 24 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Yapılan uyarıda vatandaşların yaşanabilecek sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olması istendi.

Ülke genelinde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: 

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

24 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji'nin Uyarısının Ardından Ankara'da Yağmur Alarmı: Tüm İzinler Kaldırıldı
Ankara Valiliği'nden Şiddetli Yağmur ve Fırtına Uyarısı

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
09.06.2023

Artık ekimi haziran başında yapacağız anlaşıldı 2 senedir ekim zamanı yağmurlu geçiyor fidelere pas vuruyor. Yağmur bol olunca mantarı, biti miti bitmiyor.....

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ