Meta, 14 Mayıs Seçimlerine Özel “Türkiye Seçim Operasyon Merkezi” Kuracak

Meta, 14 Mayıs seçimlerine özel “Türkiye Seçim Operasyon Merkezi” kuracağını açıkladı.

Şirket yaptığı açıklamada Facebook ve Instagram’da asılsız bilgilerin yayılmasını azaltmayı ve zararlı içerikleri kaldırmayı amaçladıklarını belirtti.

Resmi sayfada yer alan bilgilendirmeye göre insanları güvende tutmak için zararlı içerikleri kaldırmaya, asılsız bilgilerin yayılmasını önlemeye ve insanları yetkili kaynaklardaki bilgilere yönlendirmeye odaklanacaklar.

"Aynı zamanda, seçimler ve çevrimiçi asılsız bilgi konusunda eğitim programları başlatarak Türkiye’de dijital okuryazarlığı geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz" diyen Meta, 90’ın üzerinde bağımsız üçüncü taraf haber doğrulama kuruluşuyla çalıştıklarını açıkladı.

Meta'nın yaptığı açıklamaya göre bağımsız haber doğrulama kuruluşları arasında Türkiye’den "Dogrulukpayicom" ve "Teyitorg" yer alıyor.

Peki nasıl uygulanacak?

Seçim zamanı içerikleri adı geçen kuruluşların denetleyeceğini söyleyen Meta, içeriklere bazı etiketler ekleneceğini ifade ediyor.

"Bir içerik “asılsız”, “kısmen asılsız” veya “değiştirilmiş” olarak sınıflandırıldığında bu içeriğe uyarı etiketleri ekliyoruz."

Bu içerikleri insanların görmesini azaltacaklarını söyleyen Meta, içeriği paylaşan veya daha önce paylaşmış olan kişileri uyaracağını da ifade ediyor.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Melisa Döngel, Mert Vidinli, Yusuf Güney… 11 Ünlü Hakkında Uyuşturucudan Yakalama Kararı!
Sadettin Saran, Ela Rümeysa Cebeci ile Mesajlaşmalarını "Şakalaşmaydı" Diyerek Kabul Etti
Polisin Adresinde Bulamadığı Yusuf Güney'i Diline Dolayan X Kullanıcıları
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
06.04.2023

Güzel bir karar alınmış pratikte de faydalı olursa seçime uydurmasyon provokatif haberler ile balta vurmaya çalışanlara iyi bir engel olur

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ