Messi Arjantin'i İpten Aldı

Arjantin ile İran arasında oynanan Dünya Kupası F Grubu mücadelesinde Lionel Messi son dakikada takımına 3 puanı getirdi.

Turnuvanın favorilerinden Arjantin, turnuvadaki ikinci maçında karşılaştığı İran önünde istediği futbolu sergileyemedi. 2014 Dünya Kupası’nın ilk 0-0 biten maçının kahramanlarından İran, Arjantin’i 90 dakika tutmayı başardı ancak uzatma dakikalarında Lionel Messi'nin golüne engel olamadı. 

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da tempo yapamazken, Arjantin takımı Messi ve Di Maria ile fırsatlardan yararlanamadı. Savunması kalabalık olan İran ise duran toplar ve ani ataklar ile tehlike yaratmaya çalıştı. Güney Amerika temsilcisi ilk yarıda yaratıcılıktan yoksun bir top oynadı ve ilk 45 dakikada gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıda herkes Tangoculardan daha atak bir futbol beklerken vites yükselten İran oldu. 52’de İranlı Masoud sanki Özilmişçesine topu sürdü ve sağ kanada aktardı. Yapılan ortaya Reza’nın kafa vuruşunu kaleci çıkarttı. 67’de ise kafayı vuran Dejagah, kurtaran yine Romero’ydu.

Arjantin Teknik Direktörü 77 dakika boyunca seyrettiği oyuna bu dakikada müdahale ederek Lavezzi ve Palacio’yu oyuna soktu. 

Uzatma dakikalarında Arjantin, Lionel Messi'nin ceza alanı dışında sol ayak içiyle attığı golle maçtan galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Arjantin puanını altıya yükseltirken, İran 1 puanda kaldı. Arjantin gruptan çıkmayı garantiledi. Grubun diğer maçında bu gece Nijerya ile Bosna-Hersek karşı karşıya gelecek.

Spor365

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"