Meşru Müdafaa ve Haksız Tahrik Uygulanmadı: Nevin Yıldırım'ın Müebbet Hapis Cezası Onandı

2012'de Isparta'da kendisine tecavüz ettiğini söylediği Nurettin Gider'i av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını kesen Nevin Yıldırım hakkında verilen ömür boyu hapis cezası oy çokluğuyla onandı.

Ankara'da Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 34 yaşındaki Nevin Yıldırım'ın 'kasten öldürmek' suçunu işlediğinin sabit olduğuna hükmetti.

Yerel mahkeme ayrıca, 'Meşru müdafaa' ve 'haksız tahrik' hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığı yönünde hüküm verdi.

Kadın hakları savunucuları, tecavüzden yargılananlara 'haksız tahrik' ve 'iyi hal'den indirim yapılırken Yıldırım'ın müebbet hapsinin onandığını söyleyerek tepki gösterdi.

Karara tepkiler #NevinYıldırım etiketiyle sürüyor...

Peki dava sürecinde neler yaşandı?

'Tecavüzcümü Öldürdüm' Diyen Nevin Yıldırım'a Müebbet Hapis Cezası...
Kendisine Tecavüz Eden Saldırganı Öldürmüştü: Yargıtay, Nevin Yıldırım'a Verilen Müebbet Hapis Kararını Bozdu
Mahkeme 'Haksız Tahrik İndirimi' Vermedi: Kendisine Tecavüz Eden Saldırganı Öldüren Nevin Yıldırım'a Müebbet
Nevin Yıldırım Davasında Yargıtay, Müebbet Hapis Cezasının Onanmasını İstedi

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
23.05.2019

Ya bi siktirin gidin. Meşru müdafaanın bile ne olduğunu bilmeden kadındı, kravatsızdı diye yargıyı eleştiriyorsunuz. Defalarca ateş edip bir de ölü adamın kafasını kesmek fiilinin neresi meşru müdafaa? Hani indirim isteseler neyse de özgürlük istiyorlar bildiğin.. Kaldı ki olayın tecavüz değil de gönül ilişkisi olduğuna dair savcılık delilleri yazıldı yayınlandı. Niye işin bu kısmına hiç değinilmiyor da olaya hep duygusal bakılıyor anlamış değilim. Kravat takan bir suçlunun indirim alması yanlıştır. O alıyorsa bu da alsın demek de saçmalıktır. Nasıl yani önce bunu eleştirip şimdi de nasıl aynısından istiyorlar? Bu ne ikiyüzlülüktür? Erkek düşmanlığı değil mi bu her hoşuna gitmeyen kararda otomatik olarak ''kadınız ya işte ondan böyle oluyor'' tribine girilir mi?

23.05.2019

Cezasız kalmasını kesinlikle doğru bulmuyorum fakat biliyorum ki ölen adam tecavüz edip bu kadını öldürseydi müebbet almayacaktı, o almıyorsa bu da almasın, bu alıyorsa o adamlar da alsın, bu kadar basit aslında, ayrıca tecavüze tacize uğrayan kadınların/çocukların destek göremediği, aksine suçlandığı toplumdan tiksinti duymamak mümkün değil artık

23.05.2019

Bakınız kimse yanlış anlamasın da, kadın adamı öldürdükten sonra kafasını kesiyor. Normalde yerden göğe kadar hakkı var ama kendisi durumu abartmış, nefs-i müdafaa olayını vahşete çevirmiş, yapıcı olmaya çalışanları da lekeliyorsunuz

23.05.2019

Ne nefsi müdafaası hocam nefsi müdafaa dediğin şey olay anında korunmak için yapılır bu kadın aylar sonra öldürüyor adamı bu kadının savunulacak bir tarafı yok.

TÜM YORUMLARI OKU (57)